Esélyt kapott a boldogabb életre a világ legmagányosabb elefántja

nlc | 2020. Szeptember 06.
Kaavan több mint 30 évet töltött az iszlámábádi állatkertben.

Azután, hogy 35 évet töltött egyedül Pakisztán fővárosának állatkertjében, Kaavan végre esélyt kapott egy teljesebb és boldogabb életre. A Four Paws állatvédő szervezet ugyanis elérte, hogy az idős orrmányos visszakapja a szabadságát. A Metro című brit bulvárlap idézi Martin Bauert az állatvédő szervezet szóvivőjét, aki elmondta, Kaavan minden bizonnyal Kambodzsába utazik majd, ahol a korábbinál lényegesen jobb körülmények várják.

Ám még mielőtt útra kelt volna, Kaavant alaposan átvizsgálták: kiderült, hogy az idősödő elefánt túlsúlyos ugyanakkor alultáplált, a körmei túl nagyok és töredezettek. A pakisztáni Marghazar Állatkertet májusban záratták be az állatok rendkívül rossz körülményei miatt. És bár Kaavan megmenekült most és esélyt kapott egy jobb életre, két oroszlánnak már későn jött a segítség.

Martin Bauer a Metrónak hozzátette, az alapos kivizsgálás után kiderült, hogy Kaavan elég erős ahhoz, hogy elszállítsák, így már csak arra várnak, hogy a zöld jelzést kapjanak a fogadó országból és indulnak is.

Kaavan egyébként 2012-ben veszítette el a párját, azóta küzdött a rossz tartási körülményekkel és a magánnyal is.

Olvass még többet elefántokról az nlc-n: 

Exit mobile version