Ebben az olaszországi faluban fizetnek azoknak, akik odaköltöznek

nlc | 2020. November 05.
Az ajánlat csalogató, de van két kritérium, amiknek meg kell felelni a jelentkezőknek.

Olaszországban az utóbbi években teljesen elterjedt, hogy az elnéptelenedett, kihaló félben lévő, ám meseszép településeken potom pénzért árulnak lakóházakat. Jellemző marketingfogás, hogy egy euróért dobják azokat piacra, amiket aztán a vevőknek bizonyos időtartam alatt fel kell újítaniuk.
De olyan is előfordul, hogy fizetnek a betelepülőknek, Candela vezetése pedig kétezer eurót fizettek annak, aki odaköltözik.

Most Santo Stefano di Sessanio, egy középkorban épített dél-olaszországi falu is pénzt ajánl fel azoknak, akik élnének a kis faluban. Az ajánlat elég jó, hiszen fizetnek a vállalkozásuk beindítására, plusz fizetést kapnak, és mindemellett még lakóhelyet is biztosítanak a számukra jelképes bérleti díj ellenében. 

Mivel a falu továbbélése a cél, ezért a falu vezetőségének két kikötése van: a jelentkezőknek olasz lakosnak és 40 évnél fiatalabbnak kell lenniük. Érthető, ha fiatalabb beköltözőket várnak, még ha a kor szerinti diszkrimináció nem is túl szép dolog, hiszen mindössze 115-en lakják a települést, a lakosság több mint fele ráadásul nyugdíjas. A polgármester szerint ezek azonban csak a hivatalos számok, a valóság ennél lehangolóbb, szerinte egész évben maximum 60-70 lakosa van a falunak.
A cél az, hogy a jövőben minél többen éljenek a faluban.

(Via 24.hu)

Kiemelt kép: PixaBay

Tippek, ha csak nyaralnál Olaszországban:

Exit mobile version