SZFE: felfüggesztették a tanítást, bezárják az épületeket

nlc | 2020. November 06.
Azoknak a diákoknak az elhelyezéséről, akik a zárvatartás miatt nem tudják megoldani a lakhatásukat, a kancellár gondoskodik.

Felfüggesztette a Színház- és Filmművészeti Egyetem őszi félévét Szarka Gábor kancellár és Novák Emil általános rektorhelyettes, erről péntek este fél hét előtt nem sokkal küldtek hivatalos tájékoztatót a hallgatóknak, írja a Telex.

„Az Alapítvány Kuratóriuma megállapította, hogy jelen körülmények között a Színház- és Filmművészeti Egyetemen az oktatás feltételei, a hallgatói jogok érvényesülése és védelme, a megfelelő és biztonságos munkakörülmények, valamint az Egyetem akadémiai autonómiája nem biztosítható. A 2020/2021-es tanév 2021. február 1. napjától folytatható, addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető.

– írják a levélben, amiben azt is megemlítik, hogy a blokád miatt az egyetem vezetése már több mint egy hónapja nem tud bejutni az egyetem épületeibe, emiatt nem látnak rá az oktatás tényleges folyamataira, korlátozottan tudnak döntéseket hozni, és nem tudják ellenőrizni a létesítmények rendeltetésszerű működését.

Emellett szerepel még a levélben az is, hogy: 

Illetve az is, hogy az egyetem épületei 2020. november 9. napjától 2021. február 1. napjáig oktatási tevékenység és kollégiumi lakhatás tekintetében zárva tartanak.

És hogy mi a helyzet azokkal a diákokkal, akik nem tudnak hova menni? A hivatalos állásfoglalás szerintindokolással előterjesztett kérelmük alapján a kancellár elhelyezést biztosít”. Ami pedig az anyagiakat illeti, a levélben foglaltak szerint a hallgatókat 2021. február 1. napjáig térítési díj fizetési kötelezettség nem terheli, a már teljesített befizetések visszajárnak, vagy a hallgató választása szerint – amennyiben a február 1-el kezdődő félévre bejelentkezik – a megismételt félévre kerülnek jóváírásra.

Fotó: Pixabay

Még több hír az egyetemfoglalásról:

Exit mobile version