nlc.hu
Aktuális

Visszatartották az SZFE-hallgatók támogatásait

SZFE: visszatartották a hallgatók szociális támogatásait

Már rég meg kellett volna kapniuk a szociális támogatást és az ösztöndíjat az SZFE hallgatóinak, de egészen máig a kancellár visszatartotta az összeget.
Hallgatói blokád a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

Október közepén, de legkésőbb október végén meg kellett volna kapniuk a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatóinak a szociális támogatást és az ösztöndíjat. Ám az új vezetés által kinevezett kancellár, Szarka Gábor nem írta alá az utalás elindítását – tudta meg a hvg.hu.

A kancellár először nem akart nyilatkozni, majd a cikk után SMS-ben közölte a lappal, hogy „a szociális ösztöndíjak kiutalásra kerültek az SZFE-n”. A hallgatók azt mondták, egyelőre a számlájukra még nem érkezett meg az összeg, de bizakodóak.

A két támogatás összege szeptemberre és októberre egyes hallgatóknál akár 70-80 ezer forint is lehet, a támogatások nagyjából minden ötödik diákot érintenek az egyetemen.

Közben Szarka Gábor utasítására egy újabb olyan helyszínt zártak be, amely fontos a tanuláshoz: a filmes tanszék egyik külső műtermét a Róna utcában.

(Kiemelt kép: Facebook/Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK)

Az SZFE-ügy az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top