nlc.hu
Trend

Rendőrségi ügy lett az SZFE blokádjából

Rendőrségi ügy lett abból, hogy hallgatók nem engedték be a kancellárt az SZFE épületébe

Három magánszemély tett feljelentést amiatt, mert az SZFE hallgatói nem engedték be Szarka Gábor új kancellárt az egyetem épületébe.
Szarka Gábor az SZFE épületénél

Rendőrségi ügy lett abból, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói október 8-án nem engedték be az egyetem Vas utcai épületébe Szarka Gábort, az egyetem frissen kinevezett kancellárját – írja a 24.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte a lappal, hogy három magánszemély tett feljelentést személyi szabadság megsértése és más bűncselekmények gyanúja miatt. A BRFK mindhárom esetben feljelentés-kiegészítést rendelt el.

Az is kiderült, hogy egy magánszemély további másik négy esetben tett bejelentést gyülekezési joggal való visszaélés miatt, ezeket pedig szabálysértési feljelentésként értékelték. A rendőrség a négy feljelentésből kettőt elutasított, kettő elbírálása folyamatban van.

Az ATV arról számolt be, hogy eközben az egyetem újabb két termének kulcsát nem adták oda a hallgatóknak, akik nem jutottak be a mozgásterembe és a tévéstúdióba, így pedig elég körülményes az oktatás.

Múlt pénteken Szarka Gábor elrendelte, hogy aznap 18 óráig a hallgatóknak el kell hagyniuk az SZFE épületeinek és kollégiumait, mert előre hozták az őszi szünetet. A diákok elutasították a kiürítést, és fenntartják a blokádot.

(Kiemelt kép: Facebook/Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK)

Még több cikk az SZFE-ügyről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top