nlc.hu
Aktuális

Katonatiszt lesz az SZFE kancellárja

Egy katonatisztet neveztek ki az SZFE új kancellárjának

Távozik az SZFE kancellárja, utódja Szarka Gábor lesz, aki Hende Csaba honvédelmi miniszter egykori kabinetfőnöke, majd miniszteri biztosa volt, tudta meg a 444.
SZFE elfoglalása

A Színház- és Filmművészeti Egyetem fölé kinevezett kuratórium kezdeményezésére távozik az egyetem kancellárja, Vonderviszt Lajos, helyére pedig Szarka Gábor ezredes, a honvédelmi miniszter korábbi kabinetfőnöke kerül – értesült több forrásból a 444.

A 2015-ben bevezetett új rendszerben a miniszterelnök által kinevezett kancellárok vették át az egyetemek gazdasági irányítását. Ekkor került Vonderviszt Lajos az SZFE kancellári székébe, majd megbízatását 2017-ben újabb három évre meghosszabbították. Bár nem volt színházi kötődése, egyetemi források szerint partneri viszonyt alakított ki az intézmény vezetőivel.

A 444 úgy tudja, Vidnyánszky Attila kedd reggel behívatta a kancellárt, és közölte vele, hogy közös megegyezéssel távozik. Egyben bemutatta neki az utódját.

Az új kancellár, Szarka Gábor gépesített lövész tisztként végzett a katonai főiskolán, majd biztonságpolitikai és jogi diplomát is szerzett. 2010-ben léptették elő ezredessé, és ekkor lett Hende Csaba honvédelmi miniszter kabinetfőnöke, majd miniszteri biztosa. Képviselte a kormányt katonai attaséként Párizsban, a kancellári posztra a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről érkezik, ahol tavaly óta az egyetemi campusért felelős igazgató.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Facebook/Színház- és Filmművészeti Egyetem HÖK)

Ők kiállnak az SZFE mellett:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top