Özönvíz Ausztráliában: 30 óra alatt 700 mm csapadék hullott

B.Esz. | 2022. Március 04.
Ausztrália Lismore régiójában mindössze 30 óra alatt több mint 700 mm csapadék hullott. Négy ember meghalt.

Négy szikh hívőből álló csapat több mint 1600 km-t autózott Ausztrálián keresztül, hogy azokon a családokon segítsen, akik a súlyos áradások miatt szorult helyzetbe kerültek az északnyugati régióban.

A Sikh Volunteers Australia tagjai 34 órán keresztül autóztak Melbourne-ből Lismore-ba, hogy berendezkedjenek a helyi konyhákon, és élelmiszert és alapvető szolgáltatásokat nyújtsanak a rászoruló családoknak.

Muhammad FAROOQ / AFP

A csapat eredetileg Brisbane felé indult, de rájöttek, hogy Lismore-ban és a környező városokban élő közösségeknek szükségük van a támogatásukra. Reggel 6 órakor hagyták el Victoriát, és másnap 4 órakor érkeztek meg úti céljukhoz. Azóta friss ételeket készítenek a város lakói számára, a bajba jutott közösség pedig tárt karokkal fogadta a szikh önkénteseket

A Lismore régióban mindössze 30 óra alatt több mint 700 mm csapadék hullott. Négy ember meghalt. Az élelmiszerboltokban jelenleg kritikusan alacsony az alapvető kellékek száma, a szupermarketek pedig vásárlási korlátokat vezettek be bizonyos termékekre, köztük a húsra és a WC-papírra a régióban. Lismore régióban 62 000 embert érintettek az árvizek, miután 17 evakuálási parancsot adtak ki.

(via)

Exit mobile version