Ukrajnai Airbnb-szállásokat foglalnak a világ minden tájáról, hogy így segítsék a háború által sújtott embereket

S. Z. | 2022. Március 06.
A közösségi akcióban lefoglalják és kifizetik az ukrajnai szállásokat az Airbnb-n keresztül, de nem akarnak odautazni, hanem így segítik az ukrajnai embereket.

Rengeteg foglalás érkezik az ukrajnai Airbnb-házigazdákhoz a világ minden tájáról, miközben a szállást foglalók egyáltalán nem tervezik, hogy elutaznak az Oroszország által lerohant országba. A közösségi akció célja, hogy így juttassák pénzhez a háború miatt szörnyű helyzetbe került ukránokat– írja a hvg.hu a CNN nyomán.

Az ötlet március 2-án és harmadikán kapott nagy lendületet, amikor több mint 61 ezer vendégéjszakát foglaltak le Ukrajnában. Ezek több mint felét amerikaik kötötték le, közölte az Airbnb szóvivője.

Metróállomást óvóhelyként használó emberek Kijevben 2022. február 25-én (Fotó: MTI/AP/Emilio Morenatti

Az egyik szálláskiadó, Volodimir Bondarenko egy egyszobás lakást hirdet Kijev szívében. A férfi azt mondta, hogy egy nap alatt több mint tíz foglalás érkezett hozzá, amit nagyon meglepőnek tart. Az anyagi támogatás miatt fontosak azok a megható, támogató szavak is, amelyeket a távoli idegenektől kapnak. 

Ugyanakkor vannak, akik máris arra figyelmeztetnek, hogy csalók hamis Airbnb-fiókokat hozhatnak létre Ukrajnában, hogy hasznot húzzanak az emberek nagylelkűségből, emiatt nem árt azt óvatosság.

Eközben az Airbnb közölte, hogy ideiglenes lakhatást kínál a szomszédos országokban akár 100 ezer ukránnak, akik az orosz invázió miatt menekülnek el országukból.

Exit mobile version