Fél Budapestet lezárják március 15-én, itt vannak a részletek

S. Z. | 2022. Március 11.
Már szombaton is várhatók lezárások, de a legtöbb forgalomkorlátozás március 15-én lesz.

A március 15-ei rendezvények és gyűlések miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani a hosszú hétvégén Budapest több kerületében – figyelmeztetett a rendőrség pénteken. Az ünnep napján, kedden lezárják az Andrássy út és a Váci út egy szakaszát, a Bajcsy-Zsilinszky utat és a Károly körutat, valamint időszakosan a Margit hidat és a Szent István körutat; a korlátozások módosítják a közösségi közlekedést is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte a Police.hu oldalon, hogy

a lezárások és a megállási tilalom a II., a III., az V., a VI., a VII., a XI. és a XIII. kerületet érinti március 9. és március 17. között.

Katonai tiszteletadással felvonják a nemzeti lobogót az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésének 172. évfordulóján az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2020. március 15-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Lezárják egyebek mellett már szombaton 6 órától március 16-án 7 óráig a Műegyetem felső rakpartot a Bertalan Lajos utca és a Goldmann György tér között, és hétfőn 12 órától kedden 24 óráig a II. kerületi Árpád fejedelem útja szervizútját a Harcsa utca és a Germanus György park között.

A többi lezárás az ünnep napján, vagyis kedden lesz:

A részletes lezárásokról és forgalomkorlátozásokról a rendőrség honlapján lehet tájékozódni.

A közösségi közlekedés rendje is változik

Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken közölte, hogy a Kossuth Lajos téri rendezvények miatt a 2-es és 2M villamosok hétfő hajnaltól szerdán 6.30-ig dél felől csak a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) megállóig közlekednek.

A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök, különösen a megszokottnál sűrűbben közlekedő 2-es és 4-es metró, valamint a szintén gyakrabban induló 2-es, 4-es és 6-os villamosok használatát javasolja, a Bkk.hu/nemzetiunnep oldalon pedig folyamatosan tájékoztatást ad a közösségi közlekedési változásokról.

A március 15-i hosszú hétvégén így lesznek nyitva a boltok, az időjárás-előrejelzés szerint pedig durva fagyok várhatók. 

(MTI)

Exit mobile version