Máshogy alakul az őszi és téli szünet az óvodákban, mint az iskolákban

Á.K. | 2022. Október 12.
Szentkirályi Alexandra egy Kormányinfó Plusz Facebook videóban számolt be arról, hogy másképp kell számolnunk az óvodás és az iskolás gyerekünk őszi és téli szünetével.

Mivel a fűtési szezon és az energiaárak kilövése miatt az iskolákban az őszi szünet napjait átcsoportosították a téli szünet időszakára, sokakban felmerült a kérdés, hogy mindez az óvodákra is vonatkozik-e. Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a videójában tisztázta, hogy a változás kizárólag az iskolákat érinti, az óvodák továbbra is a régi rendszer szerint tarthatják meg a szüneteket, vagyis az óvodákban lesz őszi szünet, és nem hosszabbodik meg a téli – írja az infostart.

Gulyás Gergely egy korábbi Kormányinfón közölte, hogy december 22-től január 8-ig tart majd a téli szünet az iskolákban, cserébe viszont nem lesz őszi. A kormányszóvivő a videójában más témákat is érintett, többek között elmondta, hogy a nyugdíjprémium érkezésére november 10. és 15. között lehet számítani, több hullámban. A 4,5 százalékos emelés januárig visszamenőleg jár, és a 13. havi nyugdíjra is érvényes. A tűzifaigényekkel kapcsolatban a kormányszóvivő a lakosság türelmét kérte.

Exit mobile version