nlc.hu
Szabadidő

Így alakul a 2023/2024-es tanév

Hosszabb lehet a téli és a tavaszi szünet, a nyári viszont rövidebb – nagyon átalakulhat a következő tanév

Jelentősen változhat a 2023/2024-es tanév rendje.
osztályterem,

Megjelent a kormány rendelettervezete a közoktatási intézmények jövő évi oktatási rendjéről. A dokumentum szerint hosszabb lehet a téli és a tavaszi szünet is, viszont egy héttel tovább kell majd iskolába járni nyáron – írja a Telex.

A tervek szerint a következő tanév első tanítási napja 2023. szeptember 1-je, péntek lesz, az utolsó tanítási napja pedig 2024. június 21., péntek, azaz egy héttel tovább kell majd iskolába járni. 

Az őszi szünet a tervezet szerint október 28-ától november 5-éig tart majd, míg a téli szünet – a 2022/23-as tanévhez hasonlóan – a korábban megszokottnál hosszabb lesz. Idén az rezsiárak emelkedése miatt lett közel egy héttel hosszabb a téli szünet; úgy tűnik, ezt az ötletet viszik majd tovább – jegyzi meg a portál.

A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap március 28. lesz, majd április 8-án kell újra iskolába menni, a korábbiaknál ez is hosszabb szünet.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top