Szabadidő

Kacsa, hogy rövidebb lesz jövőre a nyári szünet

Az Emmi közleményben cáfolta a sajtóértesüléseket. Lesz ingyenes táboroztatás, de az nem lesz kötelező sem a diákoknak, sem a tanároknak.

Kedden reggel a Népszava cikke alapján felröppent a hír, miszerint a kormány a jövő évtől meghosszabbítaná az általános iskolások tanévét, méghozzá úgy, hogy június második felében tábori foglalkozásokat vezetnének be.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azonban azt állítja, erről szó sincs: közleményük szerint nem tervezik a tanév meghosszabbítását, jövőre is ugyanolyan hosszú lesz a nyári szünet, mint eddig.

Mint írták, a 2018/2019-es tanév rendje várhatóan a következő napokban fog megjelenni a Magyar Közlönyben. Állításuk szerint a kormányzati támogatással működő nyári táboroztatási programok nem lehetnek kötelezőek, az ingyenes részvétel csak egy lehetőség lesz a gyermekek és családjuk részére. Az érintett pedagógusok juttatásban részesülnek, a részvétel számukra sem kötelező – tudatta az államtitkárság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top