Jót tehetsz a kórházi betegekkel, ha nem dobod ki a megunt vagy elromlott tévédet

nlc | 2023. Január 02.
A tévéember tavaly 372 televíziót adományozott a hazai kórházaknak és segítő szervezeteknek.

A Ne Dobd Ki Alapítvány létrehozása Ellenbacher Attila nevéhez fűződik, és legfőbb célkitűzése, hogy a kórházban ápolt páciensek komfortérzetét és gyógyulását azzal támogassa, hogy tévékészülékeket juttat a hazai egészségügyi intézményekbe.

Ahogy a Telex beszámolójából kiderül, csak a tavalyi évben 372 darab tévét adott át magyar kórházaknak a tévéembernek is nevezett jószívű férfi a munkatársaival. A tévészerelőként dolgozó Attila immár 10 éve végzi áldásos tevékenységét, az indulás óta összesen 3646 tévét kézbesíthetett a támogatóknak köszönhetően. 

Ellenbacher Attila csapata nemcsak a megunt, de még működő készülékeket várja, hanem a meghibásodott darabokat is: ezeket megjavítják, és azután boldoggá teszik vele a kórházi kezelésre szoruló pácienseket. A tévék mellett antennarendszerek kialakításával vagy modernizálásával is segítik a betegek jóllétét, eddig 11 ilyen munkát végeztek el.

2022-ben huszonkét kórház és szociális intézménybe vagy szervezethez szállítottak tévéket, például a székesfehérvári Szent György Kórházba, a salgótarjáni kórházba, a fővárosi Uzsoki kórházba és az ózdi kórházba. Emellett a kistarcsai Pest megyei Flór Ferenc Kórházban 110 ezer forintos anyagköltség-értékben alakítottak ki antennarendszert, majd ennek a kórháznak is adtak 14 tévét. A múlt évben az ukrajnai menekülteket támogató szervezeteket is segítették.

Így segíthetsz!

„Bármely típusú LCD, LED tv készülékeket szívesen veszünk át adományként, legyen az akár összetört vagy nem működő a készülék. Kérem, mielőtt elindulna hozzánk adományozandó készülékével, előtte telefonon mindenképpen egyeztessünk időpontot. Telefonon munkanapokon nyitvatartási időben vagyunk elérhetőek. Készülék átvételére is túlnyomó részben akkor van lehetőségünk. Egyeztetés nélkül hozzánk csak akkor hozzon készüléket, ha Önnek adott esetben nem okoz problémát, ha átvétel hiányában azt vissza is kell vinnie” – áll az Alapítvány honlapján. Ha szeretnél segíteni, az alábbi telefonszámokon éred el a tévéembert:

Nyitókép: Getty Images

Exit mobile version