Szabadidő

Igényes filmek hete a tévében – ezt nézd a héten!

Mel Gibson, Robert de Niro egyenesen kétszer is, de Hugh Jackman vagy akár Nagy Ervin is elénk kerül a héten a tévében. Sajnos a lányok közül szinte csak Charlize Theron és Penélope Cruz tartja a frontot...

Mit nézzük a héten? Tévéműsor mindenkinekMit nézzünk a tévében? Sokunkban merülhet fel ez a kérdés, amikor szembesülünk a több mint száz tévécsatorna választékával. A Cafeblogon olvasható Mit nézzünk a tévében? blog szerzője minden hétfőn megpróbál „rendet vágni” a távirányítón, és elsősorban igényes, érdekes filmek, tévéműsorok ajánlásával segít a nézőknek. Egész hétre elegendő „pakkot” állít össze, amit csak a Nők Lapja Cafén olvashattok!

„Minden változik, minden más lesz” – interjú Nagy Zsolt színésszel

Hétfőn este egy kis időutazással kezdjük a heti tévézést, hiszen az elkövetkező három film készítése között majdnem pontosan tíz év telik el. A barázdált arcú Charles Bronson a hetvenes évek sztárja volt, sok filmje volt látható a magyar mozikban is. Ezek közül az egyik legjobb a Szöktetés (film+, 19.00) című izgalmas történet, melyben hősünknek egy ártatlanul elítélt foglyot (Robert Duvall) kell megszöktetnie az Államok legszigorúbban őrzött börtönéből. A kis szemtanú (FEM3, 21.10) című krimit szintén láthattuk a magyar mozikban, jórészt belőle ismerjük az igen fura szabályok szerint élő amerikai vallási csoportot, az amishokat (akik mereven ragaszkodnak ahhoz a XVII. századi körülményekhez, amikor Németalföldről Amerikába érkeztek). A Váltságdíj (Viasat3, 21.25) már a kilencvenes évek komoly morális problémát is felvető filmje, melyben egy gátlástalan, dúsgazdag üzletember (Mel Gibson) gyermeke elrablói fejére a várt váltságdíj helyett vérdíjat tűz ki.

Igényes filmek hete a tévében – ezt nézd a héten!

 

Kulisszatitkok a Szulejmán forgatásáról

Kedden az agyonszapult magyar film két igen szép közönségsikert arató produkciója vív meg egymással és a Mentalistával. Az Üvegtigris (TV2, 21.30) igen ismerős és szerethető karaktereivel lopta be magát a nézők szívébe, a jellegzetes benyögések pedig mára már a közbeszéd részévé váltak. Szerintem sokan ragadnak le e film elé ma este is. A Kaméleont (Viasat3, 21.25) mint egy nemzetközileg is vállalható minőségű kalandfilmet, „szélhámosfilmet” üdvözöltük annak idején – itt Nagy Ervin remekel megrögzött házasságszédelgőként. Alternatívának egy második világháborús romantikus drámát ajánlanék, melyben egy francia fotós (Charlize Theron), egy spanyol menekült (Penelope Cruz) és egy ír diák (Stuart Townsend) szerelmi háromszögének története bomlik ki a háborús Párizsban: Nézz az égre! (Duna, 21.25).

Igényes filmek hete a tévében – ezt nézd a héten!


 Robert de Niro Budapesten – videó

Szerdára Még egy kis pánik (Viasat3, 21.25) a parázó keresztapával (Robert de Niro) és még jobban parázó pszichiáterével (Billy Crystal), illetve egy lélekemelően szép, de néha ellenállhatatlanul mulatságos olasz vígjáték, A tigris a hóban (Duna, 21.40), az olasz film nagy komikuspárjával, Nicoletta Braschival és Roberto Benignivel, valamint Jean Renóval. Az ügyefogyott, furcsa kis olasz költő (Benigni) ezúttal a háborús Irakban menti meg súlyosan megbetegedett szerelmét (Braschi), aki éppen könyvet ír a híres bagdadi költőről (Reno).

Csütörtökre semmi más, csak egy kis Szex, telefonhívásra (FEM3, 21.10). Az izgalmas történetben egy kis könyvelőt (Ewan McGregor) avat be gazdag, nagymenő ügyvéd ismerőse (Hugh Jackman) a felső tízezer titkos és bűnös szórakozóhelyeinek félhomályába, ahol semmi sem drága.

Budapesten forgatott Edward Norton

Pénteken este a tévé előtt ülve választhatunk, hol kívánjuk feledni a mögöttünk álló hét nehézségeit: a karibi habokban, netán az egzotikus és buja Bangkokban? A tenger vadjaiban (Cool, 21.30) csinos lányok és csinos fiúk kutatnak elsüllyedt kincsek után a Bahama-környéki vizekben, és találnak is, de nem éppen azt, amit szeretnének; Emmanuelle (Story4, 22.10), az unatkozó diplomatafeleség pedig a thai főváros villanegyedének árnyas lugasaiban tanulja meg a szerelem fortélyait. Késő este az öregedő Robert de Niro az ifjú és harapós Edward Nortonnal veti össze erejét a Stone (m1, 23.15) című érdekes morális problémát elmesélő drámában.

Igényes filmek hete a tévében – ezt nézd a héten!

 

 Így táncolt Alain Delon és lánya

Szombaton a Szkafander és pillangóval (FEM3, 19.10) rendesen „megcsináljuk” az estét, hiszen az agyvérzésben megbénult Elle-főszerkesztő megrázó, egyben megindító haláltusáját elmesélő történet nem nagyon enged bármiféle lazítást az elkövetkezendő néhány órában… Persze, ha a még jó formáját futó Gérard Depardieu-t és cserfes tinédzserlányának civakodását választjuk az Apám, a hősben (m1, 20.20), akkor még bármi is lehet. Alain Delon sem fog minket akadályozni a hajnalba nyúló mulatozásban, hiszen az Egy zsaru bőréért (Duna, 21.00) is csak egy krimi, semmi más. A sebhelyesarcú (TV2, 23.40) viszont már ismét egy olyan tényező, ami miatt érdemes kihagyni a zsúfolt szórakozóhelyeken való lökdösődést, a holnapi fejfájást és a többit: az Al Pacino által zseniálisan alakított Tony Montanával a feltörekvő, agresszív bűnöző alapesete teremtődött meg a filmvásznon. A Lebegés (Story4, 23.50) ennél lényegesen csendesebb mozi, bár Billy Bob Thornton játszotta főszereplője semmivel sem jobb ember, mint Tony Montana. A film azt meséli el, mi zajlik le egy halálraítélt gyilkosban az ítélet végrehajtására várva – ez a film így egyfajta variációja is az este első ajánlatában felvetett témának.

Vasárnap ismét az m1 viszi a prímet az igen elegáns és igen szórakoztató film noir-reprízzel, a Szigorúan bizalmassal (21.40-től), majd Pedro Almodóvar mesél el Mindent anyámról (23.55-től), mármint, ugye, értik? A Coolon Mel Gibson tudni fogja, Mi kell a nőnek? (20.40-től), a FEM3-on pedig Őfelsége pincére voltam (21.15-től), Bohumil Hrabal kitűnő regényét természetesen Jiří Menzel filmezte le, szintén kitűnően.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top