25 éves a Titanic: Így néztek ki akkor, és itt vannak most a film főbb szereplői

nlc | 2023. Február 22.
Kate Winslet és Leonardo DiCaprio szupersztárok lettek a Titanic után. De mi történt a többiekkel?

Nincs olyan ember a világon, aki még ne hallott volna a Titanicról. Még akkor is, ha nem látta James Cameron filmjét, pontosan tudja, hogy a Titanic nem csak egy hajó, és hogy Rose mellett bőven volt hely azon az ajtón. Az 1997-es alkotás 25. évfordulója alkalmából 3D-ben, 4K minőségben újra moziműsorra tűzték a filmtörténelem egyik legszebb romantikus filmjét.

Fotó: RTL Sajtóklub

A Titanic szupersztárrá tette a két főszereplőjét, Kate Winsletet és Leonardo DiCapriót, tehát közelről követtük végig mindkettejük karrierjét. Mégis, valahogy igazán szíven üti az embert a tudat, hogy valójában mit jelent ez az eltelt 25 év, ha fényképes bizonyítékát látjuk annak, honnan hová jutottak. Emellett az is érdekelt minket, mi lett a film többi prominensebb szereplőjével. Ezért az alábbi galériában összegyűjtöttük, mi történt a Titanic színészeivel az utóbbi két és fél évtizedben.

Kate Winslet

A Rose-t alakító Kate Winsletet senkinek sem kell bemutatni. Az 1997-es film óta a karácsony királynője lett a Holiday-jel, Oscar-díjat nyert A felolvasóért, most pedig az Avatar: A víz útjában láthatod, melyben újra James Cameronnal dolgozik együtt. (Fotók: RTL Sajtóklub, Mike Marsland/WireImage)

Leonardo DiCaprio

Leonardo Dicaprio már akkor is híres volt, mikor megkapta Jack szerepét a Titanicban, azóta viszont giga-mega szintekig jutott. Amikor épp nem arról van szó, hogy milyen fiatalok a barátnői, akkor az aktuális fenomenális alakításától hangos a média. Legközelebb Martin Scorsese új filmjében, a Killers of the Flower Moonban láthatod, míg legutóbbi szerepe a Ne nézz fel!-ben volt. (Fotók: RTL Sajtóklub, Dia Dipasupil/FilmMagic,)

Gloria Stuart

Az idősebb Rose-t megformáló Gloria Stuart meghatározó alakja volt Hollywoodnak már jóval azelőtt, hogy bedobta az Óceán Szívét a vízbe. Ez után írt egy memoárt, kisebb mellékszerepei voltak különböző sorozatokban és filmekben, illetve számos, a Titanicról készült dokumentumfilmben. 2010-ben, 100 évesen hunyt el. (Fotók: 20TH CENTURY FOX / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP, Alberto E. Rodriguez/Getty Images)

Frances Fisher

Amellett, hogy Frances Fisher Rose anyját játszotta, a színésznő leginkább sorozatokból ismert: a Fargótól A tettesig. Fisher mozikban is gyakran szerepel, legutóbb az idén januárban debütált On Sacred Ground című indie-filmben. (Fotók: ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP, Stefanie Keenan/Getty Images)

Billy Zane

Miután mindenkivel megutáltatta Caledon Hockley-t, Billy Zane a Lopakodók című filmsorozat arca lett. De cameózott a Zoolander-filmekben, nagyot alakított A hitetlenben, legutóbb pedig A fiúk című sorozatban láthattad. (Fotók: ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP, Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Danny Nucci

Jack olasz legjobb barátját, Fabriziót Danny Nucci formálta meg. A legnagyobb hírnevet a The Fosters főszerepe hozta el neki, mostanában szintén sorozatokban szerepel, úgy mint a The Offer, a Dinasztiák és a 911 L.A. (Fotók: TWENTIETH CENTURY FOX / PARAMOUN / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP, JC Olivera/FilmMagic)

Kathy Bates

Oké, Kathy Bates szintén nem szorul bemutatásra. A Titanic utáni legnagyobb szerepei között volt a Schmidt története, a Richard Jewell balladája és az Annie. Két Emmy-díjat is nyert a Két pasi meg egy kicsiért és az American Horror Story-ért. Emellett rendezett részeket a Sírhant művekből és az Önkéntes mentősből. Legutóbb a 2020-as Home című filmben bukkant fel. (Fotók: ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP, Jeff Kravitz/FilmMagic)

Victor Garber

Ha Victor Garbert nem a Titanic Thomas Andrewsaként ismered, akkor a Doktor Szöszi Callahan professzoraként maradt meg az arca. De láthattad Az Argo-akcióban és az Alias sorozatban is. Mostanában az Orville és Family Law című szériákban szerepel. (Fotók: ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP, Bruce Glikas/Getty Images)

Bernard Hill

A Titanic kapitányát Bernard Hill formálta meg, aki Edward Smith alakítása mellett A gyűrűk ura-trilógia miatt igazán híres, amiben Théodent, Rohan királyát játszotta el. Mostanában nemigen aktív, legutolsó jelentősebb szerepei a 2016-os Nyuggerek című filmben és a 2015-ös Kihantolt bűnök című sorozatban voltak. (Fotók: ARCHIVES DU 7EME ART / PHOTO12 VIA AFP, Shirlaine Forrest/Getty Images)

via

Exit mobile version