A koronázás Pippa Middletonja lett Penny Mordaunt, aki a kardot vitte a ceremónián

S. Z. | 2023. Május 07.
A konzervatív politikus emlékezetes szereplést mutatott be III. Károly koronázási ceremóniáján.

Úgy tűnik, nem csak az imádnivaló Lajos herceg képes arra, hogy ellopja a show-t III. Károly király és Kamilla királyné koronázásán, a netezők felfigyeltek Penny Mordaunt konzervatív brit politikusra is, aki két kardot hordozott a ceremónián.

A volt védelmi miniszter – aki tavaly sikertelenül pályázott a Konzervatív Párt vezetői posztjára – két fontos feladatot kapott ünnepségen: ő vitte az uralkodó hatalmát szimbolizáló, 17. századi államkardot, majd átadta Károlynak az 1820-ban készített, ékkövekkel díszített felajánlási kardot.

III. Károly király koronázása a Westminster-apátságban 2023. május 6-án, az előtérben Penny Mordaunt kardot visz (Fotó: Yui Mok/PA Wire)

A fotókon és videókon jól látható, hogy Mordaunt hatalmas átéléssel látta el a szerepét. Tökéletes választás volt a Safiyaa által tervezett, kékeszöld ruha a hozzá illő köpennyel, amit aranyszínű páfrányhímzés egészített ki, és kissé görögös jelleget kölcsönzött a megjelenésének.

Mordaunt úgy nyilatkozott, kimondottan egy nőre tervezett ruhát szeretett volna a szokásos fekete-arany ruha helyett. Nem csoda, hogy nagy jelentőséget tulajdonított ennek, hiszen

ez volt az első alkalom, hogy egy nő volt felelős a két kardért a ceremónián.

És az sem semmi, hogy hosszú percekig ilyen magabiztosan tartotta a nehéz kardot, amire elmondása szerint fekvőtámaszokkal edzett. 

A neten ismert és kevésbé ismert emberek méltatták Mordaunt alakítását, sokak szerint Westminster-apátságban zajló események egyik legemlékezetesebb alakja volt.

A kedvencünk Caitlin Moran író megjegyzése, aki szerint Penny Mordaunt és a kard olyan volt a koronázáson, mint Pippa Middleton feneke Katalin és Vilmos esküvőjén.

(Guardian)

Exit mobile version