Újabb Guinness-rekord: 15 óra és 22 perc alatt járta körbe egy férfi Delhi összes metrómegállóját

nlc | 2023. Június 27.
Megdöntötte a Guinness-rekordot egy férfi, aki 15 óra, 22 perc, és 49 másodperc alatt járta körbe a Delhiben található összes metrómegállót. Az elismerése azonban egy félreértés miatt még további két évig váratott magára.

Egy Delhiben élő férfi a mindennapos metrózásban látta meg a lehetőséget arra, hogy új Guinness-rekordot állítson fel. Hogy milyen ötlete támadt? 

Egy férfi 15 óra és 22 perc alatt járta körbe Delhi összes metróállomását (Fotó: Twitter/Shashank Manu)

Shashank Manu mindig is szeretett metróval közlekedni, ezért azt találta ki 2021 áprilisában, hogy a Delhiben lévő összes metróállomást bejárja mindössze egy nap alatt – írja az India Times.

A férfi reggel 5 órakor kezdte meg az utazását a kék vonalon abban reménykedve, hogy új rekordot állít majd fel. A 286 állomásból álló túrát este fél 9-kor fejezte be, így 15 óra, 22 perc, és 49 másodperc alatt sikerült teljesítenie a körutat. 

Egy félreértést követően azonban a díjat Prafull Singh-nek adták, aki 16 óra és 2 perc alatt teljesítette a túrát. A hiba miatt Shashank-nak a rekord felállítása után még további két évet kellett várnia arra, hogy megszerezze a neki járó Guinness-rekord elismerést. 

A férfi azt is elmondta, hogy az ötlet a koronavírus-járvány okozta lezárások után pattant ki a fejéből, miután újra helyreállt a metrószolgáltatás. A sikeres körút teljesítésének érdekében minden egyes állomásról felvételt készített, hogy dokumentálja a tapasztalatait, vagyis nyomon kövesse a metró ajtóinak nyitási és zárási idejét. 

Exit mobile version