Egy légiutas-kísérő megosztotta, hova rejtsük el az értékeinket a szállodai szobában

nlc | 2023. Június 30.
Vajon van olyan módszer, amivel tényleg biztonságban tudhatjuk az értéktárgyainkat?

Miguel Muñoz, aki légiutas-kísérőként dolgozik, megosztotta, hogy milyen szokatlan trükköt használ arra, hogy biztonságban tartsa a pénzét utazás közben.

Sokan vannak, akik a szállodai szobában hagyják az értéktárgyaik egy részét, nem akarják azokat magukkal cipelni, amikor lemennek a tengerpartra vagy elmennek sétálni a városban. Persze megtehetnék azt, hogy azokat elzárják a széfbe, de Muñoz szerint van erre más megoldás is, szerinte az is működhet, ha egy üres chipses zacskóba vagy alufólia rejtik el a pénzüket, sőt, a kisgyermekes szülők a (koszos) pelenkákat is hasznosíthatják. 

Fotó: Getty Images

Vannak, akik szerint azonban ennek is megvan a veszélye, könnyen lehet, hogy takarítás közben ezeket kidobja a személyzet, hiszen nem feltételezik, hogy ezek a tárgyak valami komolyabb értéket rejtenek. Hasonlóan rossz ötletnek tartják azt is, ha valaki az ágy alatt vagy a hűtőben tartja az értékeit, mert a tolvajok valószínűleg itt könnyen rájuk bukkannak, ahogyan a bőrönd, a matrac és a szennyeskosár sem jó rejtekhely, sőt, a korábban már említett széf sem. 

De mit lehet akkor tenni? Bízni abban, hogy a szálloda fel van készülve az ilyen esetekre, hogy már a bejáraton sem jutnak be a tolvajok, ha pedig mégis, a szobaajtók zárjai megakadályozzák őket abban, hogy hozzáférjenek a holmijainkhoz. Persze hasznos lehet, ha a fontosabb tárgyainkat magunkkal visszük, mégpedig olyan táskában, amiben szerintünk azok kellő biztonságban vannak, és utasbiztosítást is érdemes kötni arra az estere, ha mégis baj történik.  

(via Mirror)

Exit mobile version