Ezek lettek a legjobb balatoni strandok 2023-ban

S. Z. | 2023. Július 13.
A nevező strandok közül 29 ért el ötcsillagos, 14 négycsillagos minősítést a Kék Hullám Zászló versenyben, de különdíjakat is kiosztottak.

Az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség 2023-ban huszadik alkalommal rendezte meg a hagyományos Kék Hullám Zászló strandminősítését. Idén 43 balatoni strand vállalta a megmérettetést, amelyek közül mind jól teljesített, és elérte a négy- vagy ötcsillagos minősítést – hangzott el a verseny díjkiosztóján szerdán Csopakon.

Fürdőzők a Balatonban a keszthelyi városi strandon 2022. augusztus 5-én. A kép illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A jubileum alkalmából idén nem egy abszolút győztest hirdettek, hanem hat olyan strand kapott fődíjat, amely évek óta kiemelkedően szerepel a megmérettetésen.

A jubileumi díjat elnyerő balatoni strandok:

A nevező strandok közül 29 ért el ötcsillagos, 14 négycsillagos minősítést. A három, tó körüli vármegye külön is jutalmazta a legjobbjait.

Külön honlapon a zászlós strandok

A Balatoni Szövetség létrehozta a Kekhullamzaszlo.hu honlapot, amely bemutatja az összes zászlót nyert strandot a szolgáltatásaival, áraival, nyitvatartási idejével együtt.

A Kék Hullám Zászlóra felkerülő csillagok egytől ötig terjedő száma mutatja a fürdőhelyek szolgáltatásainak színvonalát, választékát.

A strandok minősítése során vizsgálták:

„A minősítő rendszer egyfajta útmutató a strandüzemeltetőknek. A szempontrendszert minden évben újítjuk, aktualizáljuk valamivel, hiszen a szolgáltatások is folyamatosan bővülnek – nyilatkozta Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a szövetség titkára. – Idén például a vízi csúszda, az animáció, és a kölcsönzési lehetőségek meglétére is fókuszáltak” – tette hozzá. Megjegyezte, a balatoni Kék Hullám Zászlót nyert strandok kiemelkedőek a magyar strandok viszonylatában, de európai szinten is megállják a helyüket.

(MTI/nlc)

Exit mobile version