Szabadidő

Még van esély egy utolsó balatoni csobbanásra

A rossz idő miatt több pénztár hamarabb bezárt erre a szezonra, de ha lesz még egy két melegebb nap, megint fürdésre alkalmas lesz a tó, és legalább ingyen lehet fürödni a strandokon.

Bár a pénztárak bezártak, a balatoni strandok többsége sétányként, napozó-, beszélgetőhelyként az őszi hónapokban is nyitva áll mindenki előtt. Sok helyen még mosdó is működik a hideg idő beálltáig. Utószezoni körképet készített a Balatontipp.hu 17 balatoni település 29 strandjának őszi működéséről.

Mint írják, pénteken reggel Siófoknál a felszín közelében csupán 18,6 fokos volt a víz, ami már nem igazán a fürdőzők kedvence. Ám a mélyebb rétegekben még 20 fok fölötti a hőmérséklet, így az erős napsütés könnyen megint felmelegítheti a tavat. A vasárnapra és hétfőre ígért 30-32 fokos meleg is azt jelzi, hogy bőven maradtak tartalékai a nyárnak.

Az oldal szerint néhány hűvösebb, szelesebb napot még nem kell végzetesnek tekinteni. 2015. szeptember 6-án például csak 16 fokos volt a Balaton vize, majd 10 nap alatt visszamelegedett 21 fokosra, amit több napon át tartott is.

Vagyis ebben a szezonban is van remény arra, hogy egy utolsó fürdőzésre alkalmas legyen a tó. A strandokról szóló részletes információkat megtalálod a Balatontipp.hu-n.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap túlnyomóan napos időre számíthatunk, majd délután nyugat felől megnövekszik a fátyol-, illetve a gomolyfelhőzet, és estefelé a Nyugat-Dunántúlon néhol zápor, esetleg zivatar is kialakulhat.

A déli szél többfelé megélénkül, elsősorban a Kisalföldön megerősödik, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 25 és 30 fok között alakul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top