Ennyit változtak a Szex és New York szereplői a legelső epizódjuk óta a legutolsóhoz képest

nlc | 2023. Július 19.
Te is minden héten azt várod, mikor érkezik az És egyszer csak... új epizódja? Akkor mit szólnál, ha két rész között felültetnénk a nosztalgiavonatra?

A Szex és New York mindig is nyári sorozat volt. A kultkedvenc premierje június 6-án ünnepelte a 25. évfordulóját, mikor is az első két epizód debütált az HBO-n. Talán akkor még maguk a készítők sem tudták, micsoda aranybányát sugároztak a tévében. Ahogy valószínűleg a négy szingli barátnőt alakító színésznőknek, Sarah Jessica Parkernek, Cynthia Nixonnak, Kristin Davisnek és Kim Cattrallnak sem volt fogalma arról, hogy ez lesz az a munkájuk, ami örökre bevési a nevüket a sorozattörténelembe. 

Azóta tehát negyed évszázad is eltelt, Carrie, Miranda és Charlotte azonban még mindig (vagy már megint?) a képernyőnkön flangálnak a legdivatosabb szettjeikben. Sajnos azonban Samantha már nem tért vissza az És egyszer csak… címet kapó rebootba – bár azt mondják, egy cameo erejéig a most futó második évadban mégis fel fog bukkanni mindenki kedvenc szabad szellemű szőkesége. Amíg ez megtörténik, mi minden héten rátapasztjuk a szemünket a tévére. Ugyanakkor valljuk be, hogy a csapat akkor volt teljes, amikor Samantha is még köztük volt, így mi néha sóvárogva gondolunk vissza a Szex és New York aranykorára. Ennek apropóján pedig úgy döntöttünk, megnézzük, mennyit változtak a főbb szereplők a legelső rész óta az És egyszer csak legutóbbi epizódjához képest.

sarah jessica parker akkor nlc

Ebben a jelenetben ismertük meg a Carrie-t alakító Sarah Jessica Parkert a sorozatban, amiről ekkor talán még senki sem sejtette, mekkora szenzáció lesz. (Csak halkan jegyezzük meg, hogy a jelenetben felvetett probléma, azaz a fantasztikus szingli nők és pasik aránya a mai napig megállja a helyét...)(Fotó: HBO)

sarah-jessica-parker most nlc 2

És így festett Sarah Jessica Parker most, az És egyszer csak... legutóbbi részében: 2023-as divat szerint öltözve, most már egyenes hajjal. (Fotó: HBO)

cynthia nixon akkor nlc 2

Miranda, azaz Cynthia Nixon évadokon át nem változtatott az első részben meg megvillantott stílusán. (Fotó: HBO)

cynthia-nixon most nlc

A reboot első évadát aztán ősz Karen-hajjal indította, de hamar rájött, hogy a vörös frizura áll neki a legjobban. Arról most nem szólunk semmit, hogy az És egyszer csak...-ban nagyjából csupán Miranda haja emlékeztet a nőre, akit a Szex és New Yorkban megismertünk. (Fotó: HBO)

kristin davis akkor nlc

A Kristin Davis által megformált Charlotte már a sorozat első részétől fogva a tündérmeséről álmodozott. (Fotó: HBO)

kristin-davis-most nlc

Ezt pedig meg is kapta, bár talán nem úgy, mint ahogy azt kezdetben elképzelte. Kristin Davis egyébként sajnos az a színésznő, aki a szereplőgárdából a legtöbb bántást kapta a plasztikai beavatkozásai miatt. (Fotó: HBO)

kim cattrall akkor nlc

Samantha első megjelenése hamisítatlanul samanthás volt: a Kim Cattrall által életre keltett karakter bocsánatkérés nélkül mindig önmagát adva, ezzel pedig olyan különleges fűszert biztosított a sorozatban, amit csak a távozása után vettünk észre. (Fotó: HBO)

kim cattrall most nlc

Kim Cattrall utoljára a második Szex és New York filmben bújt Samantha bőrébe. Miután az alkotók hiába küzdenek foggal-körömmel, hogy pótolják a Samantha-méretű űrt az És egyszer csak...-ban, ezért addig tárgyaltak a színésznővel, amíg hajlandó volt elvállalni egy cameo megjelenést a jelenleg is futó második évad egy későbbi epizódjában. (Fotó: RTL Sajtóklub)

chris noth sarah jessica parker akkor nlc

Carrie és Big nagy szerelme volt a Szex és New York központi kérdése. Egy véletlen utcai találkozás után az első rész végén, Big limójában kezdtek el ismerkedni... (Fotó: HBO)

chris noth sarah jessica parker most nlc

Bár Carrie megkapta a happy endjét, nem tartott sokáig: Biget az És egyszer csak.. elején kinyírták a széria alkotói. Az őt játszó Chris Noth visszatérésében ne is reménykedj: a színész a botrányai után nem szívesen látott vendég a produkcióban. (Fotó: HBO)

Exit mobile version