Megszólalt az anyósülésről kormányzó autósoktató, vállalja a felelősséget

F.C. | 2023. Augusztus 06.
A szokatlan közúti manőverezéséről készült felvételt már 100 ezren látták.

Mint arról beszámoltunk, az anyósülésről vezette autóját egy autósoktató, sőt közben telefonált is. Erről videó is készült. Az RTL Híradó megtalálta a felvételen szereplő oktatót, aki nyilatkozott is. Elmondása szerint csupán 300 métert vezetett az anyósülésen, de már nagyon sajnálja a történteket.

Vencel János 24 éve vezet, 18 éve oktat is. Pénteken éppen két oktatás között készült róla a felvétel. “Igen, nem ültem át a másik oldalra. A felelősségemet elvállalom” – mondta az RTL Híradónak

Az oktató szerint bár kívülről furcsa látvány lehetett, biztonságosan vezetett, mert a póttükrök miatt ilyenkor is mindent lát, ami a kocsi körül történik. Azt mondja, az oktatóknak külön vizsgázniuk kell a jobbról vezetésből, hogy bármikor be tudjanak avatkozni, ha a tanuló leblokkol. 

Vencel János elismeri, hogy hibázott, de csak a telefonálás miatt: “Minden embernek van egy édesanyja, akinek szerintem bárki felvenné a telefont még a legextrémebb helyzetben is. Én ezt tettem, ezért is vállalom a felelősségemet“.

A rendőrök az ügyben szabálysértési eljárást indítanak. Még vizsgálják a videót, hogy kiderüljön: pontosan miben hibázhatott az autósoktató. Az RTL Híradó úgy tudja, néhány tízezer forintos bírságra számíthat.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Exit mobile version