Végre: már csak néhány nap, és hosszabb enyhülés jön

Á.K. | 2024. Július 21.
Szombaton már kaphattunk egy kis ízelítőt abból, milyen elviselhető tud lenni a nyár, ha nincs harmincakárhány fok. Ma délután újra 30 fok fölé kúszik ugyan a hőmérő higanyszála, de már nincs messze a tartósabb enyhülés.

Vasárnap és kedd között országszerte 28 és 35 fok között alakulnak majd a legmagasabb hőmérsékletek, és már ez is elviselhetőbb annál, ami korábban volt, de jelentős enyhülésnek még nem mondható.

A hétfő még nagyon napos lesz, de kedden már több zivatar is érkezhet erős széllökések társaságában. Ez azonban csak az előfutárt jelenti a szerdához, amikor végre tényleg kikapcsolhatják pár napra a légkondikat (már akinek van) és tágra nyithatjuk az ablakokat – derül ki a Portfolio által közölt előrejelzésből.

Kellemes az idő a gyógyszertár előtt (fotó: Getty Images)

A hidegfront tehát szerdán érkezik, többfelé vihart és esőt hozva magával. A Dunántúlon viharos széllökések is kísérhetik. Szerdán emiatt már mindenhol 30 fok alatt marad a csúcshőmérséklet, és nagyjából a hétvégéig élvezhetjük a felfrissült levegőt, amikor aztán újra beindul a melegedés.

Exit mobile version