nlc.hu
Szabadidő

Időjárás: lassú enyhülés várható

Hamarosan vége a didergésnek, jövő héten 16 fok is lehet

Lassú enyhülés kezdődik az időjárásunkban.

A következő napokban továbbra is nyugodt időjárás várható, maradnak az éjszakai fagyok is, de már elkezdődik az enyhébb levegő beáramlása a Kárpát-medencébe – derül ki a HungaroMet előrejelzéséből.

A hidegfront mögött bekúszó enyhébb léghullámok csak lassan éreztetik hatásukat a felszín közelében, így

az igazi, jelentősebb enyhülésre a jövő hét közepéig kell várni,

akkor ugyanis dél-délnyugat irányából érkezhetnek melegebb léghullámok.

Szombaton a nap nagyobb részében az ország délnyugati felén napos időre van kilátás, ugyanakkor északkeleten délelőttől, a déli óráktól kezdődően többfelé erősen felhős vagy borult égre számíthatunk, arrafelé továbbra is előfordulhat hószállingózás. Az északnyugati, északi szél többfelé megélénkül, de olykor erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 0 és +4 fok között, míg keleten -2, -1 fok körül valószínű. Késő este -6, -1 fok valószínű.

Vasárnap általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég. Csapadék általában nem várható, de az északi, északkeleti határ közelében néhol előfordulhat hószállingózás. A szélvédett tájakon ködfoltokra is számíthatunk. A nyugati, északnyugati, majd délnyugati szél sokfelé megélénkül, az északi országrészben helyenként megerősödik. Kora délután 1 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Deres fű a napfelkelte fényében télen

Lassan jön az enyhülés (Fotó: Unsplash)

Hétfőn változóan, a déli országrészben helyenként erősebben felhős idő valószínű. Kevés helyen előfordulhat hószállingózás, délen átmenetileg havas eső, eső is lehet. A szélvédett vidékeken ködfoltok is képződnek. A délnyugati, majd a nyugati, északnyugati szél sokfelé megélénkül, főleg az északi országrészben helyenként megerősödik. Hajnalban -9 és 0, kora délután 1 és 7 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk.

Kedden általában gyengén vagy közepesen felhős időre van kilátás. Számottevő csapadék nem lesz. Az északnyugati, majd a délnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -9 és -1, a csúcshőmérséklet 0 és +5 fok között valószínű.

Szerdán már határozottan érezhető lesz az enyhülés, kora délután 1, 11 fokot mérhetünk, csütörtökön pedig a maximumhőmérséklet 4 és 16 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top