Sziget a zenén túl: ezeket a programokat ne hagyd ki!

R. V. | 2024. Augusztus 04.
Nem csak a nagyszínpad programját érdemes végigböngészned, mert rengeteg nem zenei programmal is vár a Sziget. Mondjuk, mivel üsd el az időt két koncert között!

A Sziget Fesztivált a legtöbbször a Nagyszínpadon fellépő világsztárokkal azonosítjuk, de pont az a szép az egészben, hogy ezen kívül is rengeteg programlehetőséget lehet találni. És nem csak zenei fronton. Színház, cirkusz, utcabál, tánc, művészeti programok, civil falu, kézműves foglalkozások, sportesemények, strand – ezek is mind megtalálhatóak a programok között. Készen állsz felfedezni őket?

Ahol a test és elme találkozik

Ki korán kel, tai chire lel. Tudjuk, hogy ez nem pont az a napszak, amikor a többség ébren van, de érdemes erőt venni magadon és megnézni, hogy mit tud a Sziget Beach adni. A Duna partján fekvő rész napfelkeltétől naplementéig gondoskodik a szórakozásról, az energiaszinteknek megfelelően. A reggeli napüdvözletet délután énekes-dalszerzők előadásai váltják. Éjszaka pedig deep house DJ-k és egyéb fellépők szórakoztatnak ott, ahol a víztükör és a Hold összeér.

Ha úgy érzed, ez neked korai, de a mozgást ebben az időszakban sem szeretnéd kihagyni, akkor sincs gond. A Sport Zone-ban, ahogyan a neve is mutatja, minden a mozgásról szól. Edzés? Egy jó kis baráti focirangadó? Netán egy ügyes kezű csocsóparti? Itt bármelyikben kipróbálhatod magad a fittség jegyében. Sőt! Ha az agyadat is szeretnéd kicsit megjáratni, akkor a GameLandHub világa pont neked szól! Darts, sakk, és társasjátékok gondoskodnak arról, hogy egy pillanatig se érezd úgy a Szigeten, hogy unalomba fulladnak a bulizás nélkül töltött órák.

Több, mint buli

Apropó, agytorna. A Szigeten a sokszínűség jegyében a látókörödet is tágíthatod. A Think of Tomorrow színpadán nemzetközileg elismert előadók, szakterületük legjobbjai mesélnek a jelen legégetőbb kérdéseiről, azok megoldásairól, vagy egyszerűen csak arról, hogy tudnád magad az önfejlesztésben újabb szintekre emelni. Tökéletes program, ha szeretnél akár önmagaddal, akár másokkal kapcsolódni, már csak azért is, mert hozzád hasonlóan gondolkodó emberekkel veheted körbe magad.

Ugyanez elmondható az Art Zone-ról is. Művészetkedvelőként ez a helyszín csak arra vár, hogy megmutassa számodra a hazai művészeti szcéna legérdekesebb szereplőit, számos interaktív installáció, kiállítás és szobor kíséretében. Magadba szívnád a kortárs kultúrát? Itt minden adott hozzá, mi több, workshopokat is szerveznek. Úgyhogy ha szeretnéd kiélni a kézműves hajlamaidat és valami maradandó emléket alkotni, ezt is megteheted.

Ahol pedig egyesül a közös gondolkodás, a kapcsolódás a jövő és művészet, az a Before I Die fal Candy Chang amerikai művész street art művében, ahol te is a falra írhatod – több ezer Szigetlakóhoz hasonlóan – mik a céljaid az életben!

Színház az egész világ…

Legalábbis a Szigeten biztosan, ugyanis több helyszínen várnak a legkülönbözőbb társulatok két koncert között. Amennyiben a cirkusz rajongója vagy, Cirque du Sziget fellépői nem fognak csalódást okozni. Gravitációt meghazudtoló zsonglőrök, levegőben szárnyaló akrobaták, lélegzetelállító trükkök – a kaland és az adrenalin találkozásának alfája és ómegája ez a hely. Akárcsak a francia Cie Gratte Ciel társulat Rouge! című előadása, ahol viszont az akrobatamutatványok, a tánc és a művészi előadások ötvöződnek egy csodálatos performanszban.

Cirque de Sziget (Fotó: Sziget Fesztivál)

Az előadások azonban nem merülnek ki ennyiben. A Theater and Dance Corner színpadán egyszerre találkozik a multikulturális környezet, a tánc, a színház és az innováció, aminek bárki a részese lehet. Az előadók ugyanis a közönséget is bevonják ámulatba ejtő előadásaikba. Ám akkor se lepődj meg, ha egy több méteres zsiráfba botlasz a sátorod felé tartva, vagy, ha biciklis zenészek keresztezik az utad. Ez a Sziget, ahol bármi megtörténhet, és a Sétáló Utcaszínháznak köszönhetően meg is fog!

Tovább is van, mondjuk még?

Naná! Mert kár lenne megfeledkezni a Vándor Vurstli múltidéző forgatagával. Olyan ez, mint gyerekkorod búcsúja, célba dobással, bűvészekkel, bábszínházzal, de még mini óriáskerék is az élmény része. Azonban a legnagyobb titkokat és a jövőd alakulását is megtudhatod, ha a jövendőmondók segítségét kéred – ki tudja, talán pont azt fogja jósolni, hogy a Szigeten találod meg a nagy Ő-t!

Ha viszont a vurstli nem a te világod, akkor arra ösztönzünk, hogy a Magic Mirror színpadát keresd fel, itt ugyanis minden az elfogadásról szól! Az LMBTQ+ közösség gondoskodik arról, hogy panelbeszélgetéseken, workshopokon és vicces stand-up comedy műsorokon át a koncertekig mindenki megtalálja azt a témát, ami igazán érdekli, mindezt ítélkezés vagy kritika nélkül. Itt csakis a szeretet, az öröm és a már elhangzott elfogadás van fókuszban.

via

Exit mobile version