Dobozos sör kétezer, ásványvíz ezer forint – Ennyibe kerülnek az italok a Sziget Fesztiválon

Sz.Cs. | 2024. Augusztus 06.
Íme az árlista, hogy mennyiért fogyaszthatunk alkoholos, illetve alkoholmentes italokat a Sziget Fesztiválon.

Augusztus 7-én veszi kezdetét a 2024-es Sziget Fesztivál, és habár a teljes programtábla elérhető a fesztivál honlapján, egy Reddit-felhasználónak köszönhetően az is kiderült, hogy mennyibe fognak kerülni idén az italok. A felhasználó a teljes itallapot tette közzé. Az árlistáról már az is bebizonyosodott, hogy tényleg a valóságot tükrözi, hiszen a Telex is látta ugyanezt az itallapot Hajógyári-sziget bejárásán.  

A lista alapján egy korsó csapolt sör 1730, míg a legolcsóbb dobozos Dreher Gold 1930 forintba fog kerülni. A legdrágább dobozos sör a Peroni lesz, amely 2190 forintba fog kerülni.

A legdrágább tétel az itallapon azonban az 5990 forintos Long Island Ice Tea koktél lesz. A legolcsóbb röviditalok, mint például a vodka, whisky, rum és tequila esetében, négy cent 2290 forintba fog kerülni. Ha valaki bort szeretne fogyasztani, 790/decis árra számíthat. 

A félliteres üdítők 1250 forintba kerülnek, a szintén félliteres ásványvízért pedig 990 forintot kérnek. 

Sziget Fesztivál (Fotó: Getty Images)

A Sziget területén 85 italt árusító egység és 80 ételt forgalmazó büfé áll a látogatók rendelkezésére. Kádár Tamás főszervező azt mondta: összességében sikerült levinniük az ételek átlagárát, „az italok ára pedig nominális értékben megegyezik a tavalyival”.

A szervezők szerint a tavaly bevezetett „jóárasított” étel szolgáltatás javulni fog: valamennyi vendéglátóipari egységben legfeljebb 3200 forintért is lehet már teljes értékű főételt kapni.

Exit mobile version