„Néha a nők két lábon járó dildónak néznek” – Ilyen nagyon nagy pénisszel az élet

T.CS. | 2024. Augusztus 09.
Anthony Ammirati francia rúdugró azzal került be a hírekbe, hogy a péniszével verte le a rudat az olimpián. Az internet megtelt a „csomagjáról” szóló mémekkel, sokan utaltak arra, hogy „ugyan veszített, de valahol mégis nyert”. A nagy falloszú férfiak vajon tényleg az élet nyertesei? Valljanak az érintettek.

Anthony Ammirati esete a közösségi média nagy viccévé vált, pedig az elhíresült felvételen valójában egy sportoló drámáját láthattuk: a rúdugró több évnyi felkészülés után rontotta el az olimpiai esélyeit a hibával. Párizsban tehát annak lehettünk tanúi, hogy a nagy pénisz akadályt jelentett a nagy siker felé vezető úton, de mi a helyzet az élet többi területén az élsporton túl?

Kezdjük egy kis fogalomszűkítéssel. Mit jelent egyáltalán a nagy pénisz? Természetesen már ebben a témában is születtek kutatások. Ezek szerint általánosságban elmondható, hogy az erektált állapotban 16-17 centiméteres hosszt elérő péniszek már nagynak számítanak. Nagyon nagy vagy extrém méretű pénisznek pedig azokat nevezzük, amik erektált állapotban átlépik a 20 centiméteres hosszúságot. Ilyen mérettel a világ férfilakosságának alig két százaléka rendelkezik. Vajon hogyan élik meg ezt? Áldás vagy átok? Szerencsére az internet korában már erre is találunk válaszokat.

Nagy pénisz = nagy élvezet?

A pornó elhitette a világgal a „nagy pénisz = nagy élvezet” szabályt, de mint azt jó esetben tudjuk, a pornózás világának nagy része illúzió, így ezzel kapcsolatban is felmerül a kérdés, hogy mennyire szabad komolyan venni. Ahogy az életben annyi minden, a hatalmas pénisz önmagában nem jó és nem rossz, nem fekete és nem is fehér, inkább valahol a szürkezónában helyezkedik el: megvannak a maga előnyei, de akadnak hátrányai is.

Szinte minden hatalmas dorongú férfi beszámolója megegyezik abban, hogy jellemzően 12-14 éves koruk között eszmélnek rá arra, hogy ők bizony mások, mint a többiek. Korábban nincsenek tisztában azzal, hogy a méretük extra lenne, ám kiskamaszként, a tornatermi/kollégiumi öltözőkben és zuhanyzókban hirtelen feltűnik számukra, hogy a többiek észreveszik őket. Ennek lehetnek pozitív és negatív következményei is, és az érintettek abban is egyetértenek, hogy ez abban a közösségben (jellemzően iskolában) nem marad titokban.

 

Áldás vagy átok a nagy pénisz?

Negatív következmény tud lenni egy kellemetlen becenév, ahogy az is, ha az embert teljes egészében azzal azonosítják, ami a lába között van. Hogy a My Massive C*ck” címú Channel 4 dokumentumfilm főszereplőjét idézzem:

Néha a nők két lábon járó dildónak néznek.

A pozitív következmény pedig általában az, hogy tinédzserként és huszonéves korukban egyértelműen megnő irántuk a lányok/nők szexuális érdeklődése, még akkor is, ha egyébként kevésbé előnyös külsővel áldotta meg őket a sors. Beszámolóik szerint ebben az időszakban több partnerrel élhetnek szexuális életet, mint a legtöbb kortársuk, mivel sokan „ki akarják próbálni” őket, de persze ennek is vannak vadhajtásai.

A Men’s Health magazinnak nyilatkozók közül például az egyik férfi megjegyezte, hogy mennyire kellemetlen és megalázó volt számára, amikor az egyik lány az osztályban mindent megtett azért, hogy mások szeme láttára felizgassa őt kizárólag azért, hogy láthassák, mekkora erektált állapotban a pénisze a nadrágjában. És ez még abban a korszakban történt, amikor kinevették volna, ha az eset miatt az igazgatóhoz fordul, és megvádolja szexuális zaklatással a lányt.

Abban is többnyire egyetértés mutatkozik, hogy az önbizalomnak általában jót tesz:

Kevés nagyobb önbizalompumpa létezik annál, mint amikor egy új partnered előtt letolod az alsónadrágodat, és meglátod a reakcióját

– mesélte az egyik érintett.

Óvszer és fájdalom

Ugyanakkor idővel egyre több negatívumra is fény derül. A legtöbb hatalmas fallosszal rendelkező férfi például kimondottan nehezen talál a méretéhez passzoló kondomot. Bár az internet teli van olyan videókkal, melyeken azt láthatjuk, ahogy valaki a fejére húz egy kondomot, és ez azt az illúziót kelti, hogy gyakorlatilag bármilyen méretre kinyújthatók, ezzel szemben a gyakorlat mást mutat: lehet, hogy kinyújtható, viszont olyan szorossá válik, hogy teljesen kiszorítja a vért a nagy péniszből, ellehetetlenítve az erekciót. Az még csak a kicsit vicces kategória, hogy az érintettek gyakran csak a péniszük felére tudják felhúzni a gumit, ám az már annál kellemetlenebb, hogy az emiatt szex közben könnyen lecsúszhat, illetve sokkal nagyobb eséllyel sérül meg és szakad el.

Továbbá idővel a szexuális élményeik hatására többekben kialakulhat egyfajta félelem. Félelem attól, hogy a behatolással fájdalmat okozhatnak a partnerüknek, esetleg félelem attól, hogy az orális szex a partnerük számára kellemetlen lesz. A partnereikkel pedig időbe telik megtapasztalni, hogy melyik az a pozitúra, ami mindkét fél számára működőképes és örömet okoz. Persze nincs általános recept, de többnyire a nő felül pózok működnek jobban, mert ilyenkor a nő irányításával könnyebben kikerülhető a fájdalomokozás.

Jó hír, hogy a Vice-nak a témában nyilatkozó szexterapeuta, Timothy McMichael elmondta, hogy bár több nagy péniszű páciense szorongott amiatt, hogy esetleg sérülést okozhat a partnerének, erre elenyésző az esély:

Egy pénisz még kemény állapotban is puha szerszám, így nem sok esélyt látok arra, hogy sérülést okozzon.

Ennek ellenére szerinte többen eljutnak a „nagy a péniszem” állapotból a „túl nagy a péniszem” állapotba, ám a szakember szerint a probléma nyílt kommunikációval, a dolog átbeszélésével kezelhető, és ha két ember valóban megtalálja az összhangot, szerinte egymással őszintén kommunikálva a fájdalommentes, örömteli szexhez is meg fogják találni az utat együtt.

Fotó: Getty Images

Amit nem mondunk ki

Abban szintén nagy az egyetértés, hogy felnőtt korban a nemi szerv mérete már nem lehet téma egy asztaltársaságnál, nem szokás és bunkóság is dicsekedni vele. Egy olyan közegben, mint egy munkahely, jó esetben erről nem tudnak az emberek, és ekkor már kevesebb szexuális kapcsolatuk származik a nagy szerszám miatti hírnévből, ez inkább csak akkor szokott kiderülni, amikor az első együttlétre kerül sor.

Szintén nagy kérdés a nagy falloszú férfiak esetében, hogy felkészítsék-e előre a partnerüket arra, hogy mire számíthatnak, vagy hagyják, hogy majd a hálószobában derüljön rá fény. A Men’s Health összeállításában nyilatkozó érintett elmondta, hogy ő egy darabig az előre felkészítést választotta, ám miután látta, hogy ezzel egy kicsit megriasztja a nőket, ma már inkább azt preferálja, hogy csak a hálószobában derüljön ki a dolog.

A legtöbb nő megijed attól, hogy esetleg a hálószobában majd másképp kell szexelnie, mint amit megszokott. Inkább csak mennének az árral

– magyarázta.

A nagy pénisznek még az öltözködésben is szerepe van. A Vice még egy szabót (!!!) is megszólaltatott a témában, aki elmondta, hogy bizonyos méret felett nem árt kerülni a szűkebb szabású nadrágokat, ami azért pech, mert mostanában ezek számítanak divatosnak. Összeköti a nagy péniszű férfiakat az is, hogy szinte mindegyikük számára gondot okoz a biciklizés. A szűk és túl sokat mutató biciklis nacikban szörnyen érzik magukat, ahogy nehéz elhelyezkedniük kényelmesen az apró biciklisüléseken is, bár ahogy a szexben, itt is meg lehet tanulni azt a technikát, ami működőképes lehet.

Nehézségek ide vagy oda, a helyzet azt mutatja, hogy aki jókora péniszt kapott odafentről, csak a legritkább esetben döntene úgy, hogy ha lehetősége lenne rá, lecserélné egy kisebbre. Ebből talán jogos levonni a következtetést, hogy a mérleg pozitív serpenyőjében valamivel több van, még ha biztosan hiba lenne alábecsülni a negatívumokat is. Utóbbi fontosságát mi sem mutatja jobban, hogy még „szakirodalom” is jelent meg a témában: a How to Live With a Huge Penis: Advice, Meditations, and Wisdoms for Men Who Have Too Much (Hogyan élj együtt a nagy péniszeddel: tanácsok, meditációk és bölcsességek férfiaknak, akik túl sokat kaptak az élettől) című önsegítő kötet egyelőre sajnos csak angol nyelven elérhető el.

Exit mobile version