Boros Lajos nagyon várta, hogy Bochkor Gáborék meghívják a műsorukba

nlc | 2024. Augusztus 10.
A népszerű rádiós az utolsó heteit kórházban töltötte; már a legközelebbi barátai sem tudtak vele beszélni.

Augusztus 8-án, életének 78. életévében meghalt Boros Lajos, gitáros-énekes, műsorvezető, a magyarországi reggeli rádiózás úttörője. Életének utolsó néhány hónapjában eltűnt a nyilvánosság elől, ami a Blikk információ szerint nem véletlenül alakult így: az utolsó egy évben folyamatosan romlott az állapota, már szellemileg és fizikailag se volt a régi, néhány hete pedig a Mazsihisz Szeretkórházába került.

A lapnak nyilatkozott a rádiós egyik jó barátja, Baráz Miklós, aki elmondta, szoros barátság fűzte őt a rádióshoz. „Rengeteget nevettünk együtt, ha pedig épp nem találkoztunk, akár két órán át is nevettünk, beszélgettünk telefonon” – kezdte, majd hozzátette, utoljára három hete hívta, akkor még otthon volt. „De már nem tudtunk kapcsolatot tartani, nem tudtunk beszélgetni.”

Baráz beszélt arról is, hogy Boros Lajos nagyon vágyott a visszatérésre, és bár megadatott végül neki, hogy humoristaként álljon színpadra, amire igazán vágyott, hogy az éteren keresztül köszönthesse a hallgatókat. „Nagyon várta, hogy Bochkor Gáborék meghívják a műsorukba, de hiába. Sajnos végül már az állapota sem tette lehetővé a nyilvános szereplést, pedig nagy álma volt, hogy ismét rádiózhasson.”

Boros Lajost hétfőn, augusztus 12-én helyezik örök nyugalomra, Nagykőrösön.

Exit mobile version