Elpusztult a magyar sztármacska, Erzsi

F.C. | 2024. Szeptember 11.
Gazdája, Homonnay Gergely halála óta egy barátja gondozta.

Elpusztult a magyar internet egyik legnépszerűbb macskája, Erzsébet Fenevadova, azaz Erzsi cica. Gazdája, Homonnay Gergely ellenzéki aktivista, író 2022 január elsején hunyt el.

A négylábú az Erzsi for president” nevű Facebook-oldallal vált népszerűvé. Gazdája az Erzsi nevében írt kommentekkel és könyvekkel lett ismert hazánkban. Halála után a macska visszakerült Rómából Magyarországra, ahol mostanáig Homonnay egyik barátja gondoskodott róla. Most azonban szomorú hírről számoltak be a sztármacskáról a közösségi médiában – szúrta ki a Blikk.

“Szívünk Bundás Királynője, az Észak-Budai Vadászkörzet Szakosztályának Elnökasszonya, az Univerzum Impératrice-e, Őfelsége Erzsébet Fenevadova, Magyarország Örökös Elnökasszonya és Szupermodelka, tegnap, 2024. szeptember 9-én átszökött a csillagokhoz hű szolgájához, Gergelyhez.” – írta hűséges és szerető szolgálója. “A vesefunkciói az elmúlt tíz napban végérvényesen összeomlottak… A szívem meghasadt, de méltósággal ment el. Mert a szabadság a tonhalnál is fontosabb.” Drága Erzsikém! Remélem Gergellyel együtt néztek vissza ránk, e bolond világra. Köszönet, hogy megédesítettétek, köszönet mindenért, Mindkettőtöknek”posztolták.

Gazdája volt ügyvédje, Marczingós László pedig arról számolt be a közösségi médiában, hogy a sztármacskán a leggondosabb kezelések sem segítettek.

Mint a Telex megjegyzi, Homonnay Gergely 17 évvel ezelőtt kezdett el blogolni, neve a gonzalo és a dagadtanoverem című blogokról vált ismertté. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.

Kiemelt fotó forrása: Facebook / @Erzsi for President 

Ez is érdekelhet Megnézem
Exit mobile version