nlc.hu
Szabadidő

Újabb részletek Homonnay Gergely haláláról

Újabb részletek Homonnay Gergely haláláról

Homonnay Gergely még lélegzett, amikor egy római klub törökfürdőjében rátaláltak, de már nem tudták megmenteni.

Újabb részletek jelentek meg Homonnay Gergely szombaton bekövetkezett haláláról az olasz sajtóban, a Repubblica.it és a Messaggero cikkeit a hvg.hu szemlézte. A lapok azt írják, hogy a magyar író szombaton reggel 5 órakor ment le a római Bananon nevű klubba, amely meleg körökben igazodási pontnak számít. Állítólag nem egyedül, hanem egy férfivel együtt érkezett, akivel aztán különváltak.

Homonnay az újévi koccintás után lement a csigalépcsőn a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be. Déli 12-kor hívták a klub tulajdonosai a mentőket, mert az író még élt, de nehezen lélegzett, és lényegében nem volt eszméleténél. Megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel, az író 13 óra 17 perckor elhunyt.

Homonnay Gergely

Homonnay Gergely még lélegzett, amikor rátaláltak (Fotó: Facebook/Homonnay Gergely)

Holttestét a Tor Vergata poliklinikára szállították, ahol azt is vizsgálják, hogy kábítószer-túladagolás okozhatta-e a halálát. Lapinformációk szerint Homonnay holmija között, a szekrényében kábítószergyanús, beazonosítatlan port és folyadékot is találtak. Az egyik cikk szerint az elhunyt író gyakran GHB, ismertebb nevén Ginát használt.

A rendőrség közben a telefonhívásai és üzenetei alapján azt is vizsgálja, hogy kivel töltötte az utolsó óráit Homonnay. Megkeresték római barátját, ám vele már egy ideje nem találkozott, így a tragédia tisztázásában sem tudott segíteni.

Homonnay Gergely halálát vélhetően a szív és a keringés leállása okozta. Korábban újságíróként dolgozott, volt a Best, a Story munkatársa, írásai jelentek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a wmn.hu-n és a szeretlekmagyarorszag.hu-n is. A Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony című könyveit is macskája és a közélet ihlette.

(Kiemelt kép: Facebook/Homonnay Gergely)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top