nlc.hu
Család

A Margitszigeten volt Homonnay Gergely búcsúztatója

A Margitszigeten volt Homonnay Gergely búcsúztatója

Volt diákjai, barátai és tisztelői gyűltek össze.

Több százan gyűltek össze szombaton délelőtt 11-kor a Margitszigeten, hogy elbúcsúztassák Homonnay Gergely író, aktivistát – írja a Blikk.  A megemlékezésen beszédet mondott Haulitus Anikó, Barát Erzsébet és Hajmási Dávid színész. Az eseményen részt vett Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség elnöke és Perintfalvi Rita író is.

Hernádi Judit, Gergely kedvenc színésznője hangfelvételről mondott verset.

Homonnay Gergely búcsúztatója

Homonnay Gergely búcsúztatója (Fotó: Facebook: Homonnay Gergely emlékére)

A lap úgy tudja, Gergely hamvait délután, egy általa kedvelt városrész felett szórták szét.

A magyar író újév reggelén 5 órakor ment le a római Bananon nevű klubba, amely meleg körökben igazodási pontnak számít. Állítólag nem egyedül, hanem egy férfivel együtt érkezett, akivel aztán különváltak.

Homonnay az újévi koccintás után lement a csigalépcsőn a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be. Déli 12-kor hívták a klub tulajdonosai a mentőket, mert az író még élt, de nehezen lélegzett, és lényegében nem volt eszméleténél. Megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel, az író 13 óra 17 perckor elhunyt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top