Szelfiző gorillabébi lett az internet sztárja

F.C. | 2024. Szeptember 25.
Máris a szelfizés nagymestere a kis Gaia.

Hódít az interneten az a képsorozat, amit a prágai állatkert egyik legfiatalabb lakója készített magáról. A 4 hónapos gorillabébi elvette az őt megörökítő fotós, Lucie Stepnickova fényképezőgépét és úgy ragadta meg, mint ha csak szelfizne. Stepnickova úgy véli, a gorillakölyök a szelfiző mozdulatot az állatkert látogatótól leste el.

Hanga Zoltán szerint hajlamosak vagyunk ezt belelátni. “Ő azt nem tudja, hogy belül van egy képrögzítő egység, viszont maga az eszköz az érdekli” – vélekedik a Fővárosi Állat-és Növénykert szóvivője.

Pár évvel ezelőtt már volt ilyenre példa, akkor egy 3 éves gorilla szelfi-videót készített magáról. Akkor Ugandában az amszterdami természetfilmesek állványra szerelt kamerájára lett figyelmes az állat, aki megragadta a működő gépet és elkezdte tüzetesen tanulmányozni. Közben pedig úgy tűnt, mintha szándékosan készített volna felvételeket saját magáról.

Vajon tényleg képesek az állatok emberi viselkedésre? “Nagy a veszély, hogy ha látunk valamilyen viselkedést egy állatnál, akkor automatikusan belegondoljuk és emberi viselkedésnek feleltetjük meg. De azért vannak megfelelőségek. Tehát az állatok is tudnak jókedvűek, rosszkedvűek lenni, boldogok lenni. Tudnak hazudni, füllenteni, de ugyanúgy humorérzékük is van” – magyarázta a Mokkában Hanga Zoltán, hozzátéve: arra is volt már példa, hogy megóvott a társaitól egy, közéjük zuhant gyereket egy hím gorilla.

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Mokka – videó

Exit mobile version