Tragédia a kerékpárversenyen: Órákig nem vették észre, hogy a svájci versenyző elesett

Á.K. | 2024. Szeptember 27.
Tragédia történt a Svájcban zajló országúti kerékpáros világbajnokság női junior mezőnyversenyén, a 18 éves Muriel Furrer halálos balesetet szenvedett.

Megdöbbentő részletekről számol be a Nemzeti Sport a 18 éves Muriel Furrer halálos balesete kapcsán. A svájci kerékpáros a lakóhelyétől alig 15 kilométerre zajló országúti kerékpáros világbajnokság női junior mezőnyversenyén vett részt, amikor bukott, ám az esését – az eddigi hírek szerint – nem vették észre a verseny szervezői.

A svájci Muriel Furrer a kórházban vesztette életét (Fotó: Profimédia)

Egyes számítások szerint a súlyosan sérült versenyző órákon át feküdt egy aljnövényzettel sűrűn benőtt területen, mire megtalálták a sérült sportolót. A svájci Blick arról ír, hogy Furrer a Küsnahct melletti erdőben egy olyan szakaszon bukott egy lejtős bal kanyarban, ahol nem voltak nézők, s a közelben szervezők, rendezők sem álltak, így nem is tudott senki az esésről, ezért nem is kezdték el keresni.

Végül csak a verseny végén találtak rá, mentőhelikopterrel kórházba szállították, de a fiatal lány fejsérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Exit mobile version