Megváltozik a népszerű kávé márka neve: a Tchibo Family néven ismert kávé gyártása megszűnik, a termék új neve Eduscho Family lesz. A mindmegette úgy értesült, hogy a kávé jelenleg a boltokban lévő szériájának jól ismert, sárga csomagolásán már nincs rajta a Tchibo emblémája. A változás oka pedig az, hogy a Tchibo kávémárkáinak megújítása során az
Eduscho brand alá helyezi a Tchibo Family termékét.
A Tchibo italának új neve tehát az Eduscho Family lesz. Ezzel összhangban megváltozik annak csomagolása is, miközben a darált kávé receptúrája szerencsére változatlan marad. A márka mellett persze az sem mindegy, hogy milyen pörkölésű kávét iszol, a sötét és a világos pörkölésű kávébabok ugyanis más-más előnyökkel járnak.
A pörkölés nemcsak, hogy kihozza a zöld kávébabokba zárt aromát,
hanem a hőkezelés hatására kémiai változások indulnak be, átalakulnak a kávébabot alkotó vegyületek. A kávépörkölés négy fő fokozata van: könnyű, közepes, közepesen sötét és sötét. A pörkölés nemcsak a kávé színére, ízére és illatára van hatással, de a savasságra, az antioxidáns-tartalomra és a gyulladáscsökkentő tulajdonságokra is.
A világos pörkölés mellett szól, hogy több polifenolt, egy antioxidánst tartalmazhat. Egyes tanulmányok szerint minél tovább pörkölik a kávébabot, annál kevesebb antioxidáns marad benne.
A sötét pörkölésnek viszont az az előnye,
hogy a kevesebb polifenolnak nagyobb aktivitása lehet – hatékonyabban ellensúlyozza a szabad gyökök káros hatását –, mivel ez a pörkölés fokozatával együtt nő. Ez a magasabb aktivás kompenzálhatja a sötét pörköléssel járó kevesebb polifenolt.