nlc.hu
Szabadidő
Itt az új őrület, a zöldhagymás latte

Itt az új őrület, a zöldhagymás latte

Kínából érkezett az új őrület és a közösségi médiában már tarol. Te kipróbálnád?

Az újhagyma és a kávé határozottan nem tűnnek egymáshoz illő párosnak, de az újhagyma zöldjével ízesített latték manapság mégis nagyon népszerűek Kínában. Egy egyszerű keresés a TikTok vagy az Instagram #springonionlatte hashtagjére tucatnyi fotót és videót hoz elő, ahol zöldhagymával díszített latte csészéket látni.

Az első ilyen italok múlt hónapban váltak vírusszerűen népszerűvé, amikor több ázsiai kiadvány is beszámolt a szokatlan italról, az egyik legmeglepőbb kombinációnak nevezve azt – írja az odditycentral.

Zöldhagymás latte

Kérhetek egy kis zöldhagymát a lattémba? (fotó: Getty Images)

Úgy fest, hogy egy jó újhagymás latte elkészítéséhez elég néhány újhagyma zöldjét összeaprítani a csésze aljára, majd jeget, tejet és kávét hozzáadni, végül pedig rengeteg apróra vágott hagyma zöldjével megkoronázni, hogy jól nézzen ki a végeredmény. Senki sem tudja pontosan, hogy hol, mikor vagy hogyan találták ki az újhagymás lattét, de az utóbbi hónapokban annyi kávézó vette fel a kínálatába arrafelé, hogy már online figyelmet keltett.

Kínában csak sötét konyhaművészetnek, vagy kínaiul „hei an liao li”-nek nevezik a hasonlóan furcsa kombinációkból létrejövő új ízeket. A „sötét konyhaművészet” alapvetően olyan ételekre és italokra utal, amelyek próbára teszik az emberek érzékszerveit.

Hasonló próbálkozásnak számított korábban a chilivel ízesített „forró jeges latte” is. A zöldhagymás lattéra adott reakciók elég vegyesek. Néhányan azt mondták, sosem gondolták volna, hogy egy nap hagymamentes kávét kell majd kérniük, míg mások érdeklődtek az új kávé iránt, de aggodalmukat fejezték ki a rossz lehelet miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top