A rántotta finomabb és krémesebb lesz ettől a szokatlan hozzávalótól

nlc | 2024. December 28.
A rántotta minden idők egyik legegyszerűbb és legnépszerűbb reggelije. Bár az elkészítése pofonegyszerűnek tűnhet, valójában sokan elkövetik azt a hibát, hogy túlsütik a tojást. Ennek eredményeként gumiszerű vagy éppen vizes lesz - mutatunk egy trükköt, hogy a világ legistenibb rántottáját csinálhasd.

A megfelelő állagú rántotta titka nemcsak a főzési időben, hanem a hozzávalókban is rejlik. Dini Kodippili, a népszerű The Flavor Bender blog alapítója és szakácsa egy váratlan, mégis zseniális ötlettel állt elő az Express magazinnak: a tojáskeverékhez sütés előtt kukoricakeményítőt ad.

Ez a különleges hozzávaló krémes, lágy textúrát kölcsönöz a rántottának, ráadásul megakadályozza, hogy a tojás az elkészítés után levet eresszen.

 

Fotó: Pixabay

Kodippili szerint a kukoricakeményítő hozzáadása nemcsak a rántotta ízét javítja fel kellőképpen, hanem segít elkerülni a vizes állagot. „Ez az apró trükk megakadályozza, hogy a rántotta pocsolyát hagyjon maga után, így az étel állaga is sokkal jobb lesz” – árulta el a szakács.

Elsőre talán szokatlannak tűnhet kukoricakeményítőt használni egy ilyen egyszerű ételhez, de az eredmény önmagáért beszél. A kukoricakeményítő a tojásfehérje körül egy vékony védőréteget hoz létre, amely megvédi a tojást a magas hőhatástól és így nem tudjuk így megégetni sem.

Így csináld

Ha legközelebb rántottát készítesz, keverj el egy teáskanálnyi kukoricakeményítőt a tejjel és a tojásokkal, mielőtt serpenyőbe öntenéd őket. 

Hogyan készítsünk tökéletes rántottát?

Hozzávalók:

Öntsd a tejet (vagy tejszínt) egy nagy tálba, majd adj hozzá kevés kukoricakeményítőt. Keverd addig, amíg a kukoricakeményítő teljesen feloldódik, és csomómentes lesz a keverék. Ezután addd hozzá a tojásokat és egy csipet sót. Keverd össze habverővel vagy botmixerrel, végezetül adj hozzá egy kis fekete borsot. Jó étvágyat! 

Exit mobile version