A páva az új panda – így sminkelj az őszi–téli szezonban

Megyeri Nikolett | 2012. Augusztus 24.
Idén ősszel búcsút intünk végre a pandaszemeknek és a kísértetszájnak is. Te se "ragadj benne" az előző szezonok lejárt sminktrendjeiben!

Az előttünk álló ősz–tél sminktrendjeinek többsége akár tavaszi–nyári irányzatként is megállná a helyét. A sminkek általában véve derűsebbek, könnyedebbek lesznek, mint amilyeneket az előző évek hideg szezonjaiban megszokhattunk, és még az ilyenkor kötelező drámaiság is játékosabb, melegebb formákban mutatja meg magát.

 

 

 Póklábak helyett viselj szempillát!

 

A szempillák erős, póklábszerű hangsúlyozása helyett a minél természetesebb hatású pillafestés dívik. Nem is feltétlenül kell ragaszkodnunk a fekete pillafestékhez: világosabb hajúak nyugodtan használhatnak barna spirált is.

 

 

 

Ne csak alul húzd ki!

 

A csak alul vagy csak felül húzott szemek helyett a körben, ugyanolyan vastagon kontúrozott szem lesz a trendi, melyet Kate Middleton hozott újra divatba.

 

 

 

 Jobb a páva, mint a panda

 

Meghatározó változás, hogy az évek óta masszívan divatban lévő, szürke-fekete pandamaci-szemfestést a színes füstös szem váltja fel. Ugyanúgy satírozós technikával készül, mint a hagyományos füstös smink, csak épp szürke és fekete szemhéjpúderek helyett pávatoll-árnyalatokat – zöldet, lilát, kéket, narancsot – használunk.

 

 

Sárga helyett kékben lehetsz bevállalós

 

Az extrémebb szemsminkek kedvelői az előző szezonokban sárgás színekkel mutathatták meg, mennyire bevállalósak, idén ősztől viszont a királykék szemhéjpúder vagy tus lesz a barátjuk, melyet határozott, cicás vonalban kell felvinni, kevés szempillafestékkel.

 

 

 Narancs helyett rózsaszínben pirulunk

 

Az elmúlt hónapokban a terrakottás, bronzos, narancsos pirosítók voltak divatban, ősztől viszont visszatérnek a rózsás árnyalatok, a hozzájuk tartozó rúzsokkal együtt.

 

 

 Mutasd meg a szád!

 

A meglehetősen kísérteties külsőt kölcsönző, arcbőrhöz világosított szájfestés divatjamúlt, annál inkább mennek viszont az erősen hangsúlyozott ajkak. Rúzsszínekből a vörösboros árnyalatok lesznek a legtrendibbek.

 

 

 Arany helyett csokoládé

 

A tavalyi év glamúros aranysminkjeit idén a meleg, krémes csokibarnák váltják föl, elsősorban majd decemberben, az ünnepi szezonban.

 

És azt tudod már, hogy melyik ruhadarab lesz a szezon legnagyobb divatja? Kattints, és eláruljuk!

Exit mobile version