Legyen csókálló a szád a csók világnapján!

Megyeri Nikolett | 2013. Július 05.
Július 6-án van a csók világnapja. Készítsd fel az ajkadat az ünnepre!

Radírozz!

Az ajkadnak ugyanúgy szüksége van nagyjából hetente a radírozásra, ahogy az arcbőrödnek és a testednek. Méz, barna cukor, valamint mandula- és/vagy olívaolaj keverékéből akár házilag is készíthetsz ajakradírt, de készen is megveheted, méghozzá a legváltozatosabb ízekben: a rágógumitól a piña coladáig. Általában a bolti ajakradírok fő alapanyaga is a (barna) cukor, amihez különféle tápláló olajokat adnak. Állagában némileg eltér a megszokottól a stiftes ajakradír, ám rendeltetését tekintve ez is ugyanúgy radírozásra való.

LUSH Bubblegum, Lumiere ajakradír, BOMB Piña Colada, The Body Shop Lipscuff

Az ajakradírt az ujjaddal vagy a stift segítségével vidd fel a szádra, majd dörzsöld át vele, végül a maradékot töröld le! A radír eltávolítja az elhalt hámsejteket, így megelőzi vagy megszünteti a szád kicserepesedését. Emellett puhává és egyenletessé teszi az ajkad bőrét, amit így még sminkelni is könnyebb.

Ápold!

Az ajakápoló használata szintén nagyon fontos nem csupán télen, de a nyári hónapokban is. A Carmexet a világ talán legjobb ajakápolójaként tartják számon, rengeteg profi sminkes is ezzel dolgozik, nem véletlenül. A balzsam fő összetevői a méhviasz, a kámfor, a mentol és a fenol: jellegzetesen bizsergeti az ajkakat, gyorsan megszünteti a kicserepesedést, és utólag sem szárít, ráadásul a leégéstől is véd, ami nyáron különösen lényeges.

Carmex, The Body Shop Shea Lip Butter, Logona Bio Calendula, Manna Fénylő mosoly ajakbalzsam

Ha inkább az organikus termékeket részesíted előnyben, a méhviasz alapú, különféle olajokkal, körömvirággal gazdagított ajakápolók közül érdemes válogatnod. Szintén jó választás lehet egy sheavajas ajakápoló, mivel az afrikai „csodavaj” – mellyel nemrégiben hosszabb cikkben is foglalkoztunk – az ajkak bőrének is jót tesz, felpuhítja és hidratálja, valamint a káros napsugaraktól is megvédi.

Rúzsozz!

Ápolás után – de tényleg csakis azután – jöhet a szájfény vagy a rúzs. Idén nyáron divatosak a natúr és halvány rózsás árnyalatok, illetve a kifejezetten vivid, merész pink, a narancs és a korallpiros, valamint a lila.

Szájfények: Bobbi Brown, L’Oréal Glam Shine, Estée Lauder Pure Color, Lancome Juicy Tubes

Rúzsok: Chanel Coco Shine, Shiseido, Maybelline, Artdeco, MAC Tropical Taboo

A természetes színek natúr és szemhangsúlyos sminkekhez illenek leginkább, a pink, a narancs és a korall rúzsokat tussal húzott szemsminkkel párosíthatod, míg a lila rúzzsal erősen szájhangsúlyos sminket készíthetsz.

Exit mobile version