Életmód

Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünk

A rendszeres bőrradírozás elősegíti a bőr természetes megújulását, bőrünk fiatalos, friss, üde, sima, bársonyos tapintásúvá válik. De mint mindenben, itt sem árt a mértéktartás!

A peeling lényege, hogy megszabadítsuk a bőrt az elhalt hámsejtektől, javítsuk a vérkeringést az adott területen, elősegítsük az új sejtek képződését és a kozmetikai termékek (krémek, szérumok, pakolások stb.) felszívódását a bőrbe – mondja Bernhardt Noémi kozmetikus.

Jóból is megárt a sok!

A peelingeknek több fajtája van: mechanikai, biológiai (enzimes), kémiai (savas).
Az otthoni mindennapokban leggyakrabban a mechanikai peelingeket használjuk, amelyek dörzsöléssel távolítják el az elhalt hámsejteket a bőrfelszínről. A drogériákban, patikákban javarészt ezeket a radírokat lehet megvásárolni. A benne található dörzsszemcsék különböző típusúak lehetnek: gyümölcsmagőrlemény, só, cukor, tengeri homok stb.

Néhányan ezeket a termékeket túlzott rendszerességgel használják, akár napi szinten is, pedig heti egynél többször nem ajánlott, hiszen pont az ellenkezőjét érjük el annak, amit szeretnénk – mondja a szakember.
– A mindennapi dörzsöléssel arra ösztönözzük a bőrünket, hogy termeljen új sejteket, amelyekből megújult szaruréteg lesz, viszont a régebbi szarurétegünk nem tud olyan gyorsan leválni, mint ahogy az új szarupikkelyek megjelennek, így hámmegvastagodáshoz, érdes bőrhöz vezet.
A bőrradírozás után érdemes egy maszkot vagy pakolást feltenni, hiszen ekkor sokkal jobban felszívódnak a hatóanyagok a bőrünkben – javasolja a szakember. – A mechanikai peeling nem ajánlott nagyon érzékeny és gyulladt, aknés bőrre, mivel a dörzsszemcsék megsérthetik az aknét, és ez elfertőződéshez vezethet. A biológiai és kémiai bőrradírokat otthoni használatra ne vagy csak nagyon ritkán, szakember javaslatára alkalmazzuk.

Teszteltünk néhány bőrradírt!

Yamuna bőrradír mandulaőrleménnyel

Revitalizáló, mélytisztító hatású testradír. Eltávolítja az elhalt hámsejteket, javítja a bőr oxigénellátását és a további kezelőrendszerek hatóanyagainak felszívódását. Alkalmazása főleg anticellulit-kezelések előtt ajánlott.

A mi véleményünk:
Ha valami különlegesre vágysz, vagy egyszerűen csak a narancsbőrtől szabadulnál, próbáld ki a Yamuna mélytisztító bőrradírját, és garantáltan nem fogsz csalódni. A készítmény varázslatos illata és az egészen finom szemcsék lágyan masszírozzák a bőrt, amely puhává és bársonyossá válik a zuhanyozás után. Mi szerettük!

Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünk
Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünk

Stenders csokoládé-cukor testradír

Fő összetevői az édesmandula-, szőlőmag-, barackmagolaj, kakaóvaj, arabkávé-darabok és természetesen a cukor. A benne lévő őrölt arabkávé-darabok felelősek a fokozott tisztító hatásért, így a cellulit elleni harcban hatékony. Az érzékeny bőrt is bársonyossá varázsolja. 

A mi véleményünk:
A Stenders csokoládés-cukros bőrradírja egészen különleges élmény: felturbózza a testet és a lelket. A zuhanyozás után a bőrünk szó szerint újjászületett. Aki még nem próbálta, ne hagyja ki, viszont szánj rá elég időt, mert egyszerűen nem tudsz majd kijönni a zuhanyzóból. Az illat és a puha bőr hatása még másnap reggel is érezhető!

Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünk

 

Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünk

 

Oliviaszappan – fahéj-mák, szőlőmag-, alga-eukaliptusz és holt-tengeri iszapos szappanok

Fahéj-mák
Intenzív masszázsszappan, amely kiválóan alkalmas a narancsbőrre. Édes, fűszeres illatát a fahéjolajnak köszönheti, amely gyulladáscsökkentő, gombaölő, antibakteriális, és nem utolsósorban javítja a bőr vérellátását.

Szőlőmag
Szőlőmagolajat és szőlőmagreszeléket tartalmaz, bőrradírozó és masszírozó hatású. Kellemes illatú (édeskés, citrus) kubebabors-illóolaja frissít. Alkalmas normál, illetve zsíros bőr ápolására is!

A mi véleményünk:
Egyik kedvencünk a fahéjas-mákos szappan: amellett, hogy érezhetően radírozza a bőrt, az illata a karácsony bejgliéhez hasonlít. Még mielőtt azonban elfogyasztanánk, érdemes megtapintani a bőrünket, amelyet bársonyossá változtat, így biztosan a fürdés mellett döntünk majd. Az erőteljes fahéjillat pedig az egész házat körbejárja, ha fürdés után kinyitod a fürdőszobád ajtaját.
A szőlőmagreszeléket tartalmazó szappan illatában tényleg finom citrusos, ám sajnos a bőrünkön ezt nem érezni túl sokáig. A szabad szemmel szinte alig látható magdarabkák a bőrünkhöz dörzsölve kellemesen serkentik a vérkeringést, így feszessé és élettel telivé varázsolják azt. Sűrű, puha habot képez, így könnyedén szappanozhatod át vele az egész tested. Túl durván azonban ne bánj vele, mert mélyebb karcokat is okozhat a bőrödön. Hiába, kicsi a bors, de erős…

Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünk
Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünk

 

Alga-eukaliptusz
Az eukaliptuszolaj a bőrt alaposan tisztítja és fertőtleníti, a tengeri alga pedig értékes ásványi anyagokkal látja el a bőrünket. Minden bőrtípusra alkalmazható.

Holt-tengeri iszap
Dús ásványianyag-tartalommal, mélytisztító hatással, főként ekcémára hajlamos bőrre ajánljuk.  Hatásosan távolítja el az elhalt hámsejteket, lággyá, bársonyossá varázsolja a bőrt.

A mi véleményünk:
Az algás szappan különleges kényeztetést nyújt a bőrnek: zuhanyozás közben az intenzív, természetes illat elvarázsol és felfrissít az eukaliptusznak köszönhetően, ráadásul ez a kellemes illat hosszú ideig a bőrön marad. A bőrt puhává és selymessé varázsolja. Az iszapos enyhén fanyar, savanykás illatú, habja lágy és selymes. Enyhén szárítja a bőrt, és ahogy kopik, úgy tűnnek elő belőle a finom szemcsék.

Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünk
Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünk

 

Lush Bubblegum

Radírozz a szép bőrért! Bőrradírokat teszteltünkAz ajkunkat hajlamosak vagyunk kihagyni a radírozásból, pedig annak sem árt a frissítés, a rúzs is szebben mutat majd rajta. A Lush eperízű ajakradírja egy pillanat alatt újjávarázsolja a szánkat az apró cukorszemek segítségével.

A mi véleményünk:
Már az illata is szédületes, szinte „eteti” magát, ráadásul nincs benne tartósítószer, „csak” cukor. Ha eperízű, finom ajkakra vágysz, mindenképpen próbáld ki. De aztán nem megenni!

+1 tipp: készíts bőrradírt otthon!

Ha igazán alapos peelingre vágysz, és nem vagy rest elkészíteni, akkor ajánlunk most egyet, amit mi magunk kipróbáltunk, és nekünk bevált. A kristálycukor finom szemcséinek köszönhetően a cukorpeelinggel alapos bőrradírozást végezhetsz.
Hozzávalók: cukor, sheavaj, avokádó, édesmandula-olaj.

Ha ennél többre áhítozol, de mégis te készítenéd el, megfelelő alapanyagot itt találhatsz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top