A top 5 spermaserkentő étel

nlc | 2011. Július 07.
Épp indul a babaprojekt, és kéne egy kis extra töltet? Vagy csak szimplán feldobnád egy kicsit a hálószobai eseményeket? Nem is gondolnád, milyen egyszerű: csak enni kell. Nem az unalomig ismert afrodiziákumokat szedtük össze, hanem pár kevéssé ismert potencianövelőt.

A leghatékonyabb spermaserkentő és szexuális étvágyfokozó ételek listáját az amerikai AskMen magazin szakértői állították össze. Ők már csak tudják, mivel mennek tutira (el)! Azt tanácsoljuk, válogass te is nyugodtan kedvedre alábbiakból a pasid nemzőanyagának és mindkettőtök libidójának felpezsdítésére.

5. Maca
A peruiak már régóta esküsznek a macanövény misztikus erejére, és most végre megvan a tudományos bizonyíték is arra, hogy a maca valóban működik: egy 12 hetes felmérésben napi 1500–3000 milligrammot adtak férfiaknak a növény kivonatából, amelynek hatására egyértelműen megnőtt a spermiumok száma és aktivitása. A kísérleti alanyok arról is beszámoltak, hogy olyan erős szexuális vágyat éreztek a macának köszönhetően, hogy alig tudták visszafogni magukat. Nálunk is kapható, főleg kapszulás formában, de a neten is megrendelhető.

4. Spárga
Az is hatásos módja a nemzőanyag felturbózásának, ha csökkentjük a testünkben a káros szabad gyökök mennyiségét. Erre az orvosok által is gyakran ajánlott módszer a spárgadiéta. Ez a kiváló tisztító és gyógyító erejéről ismert zöldség rendkívül sok C-vitamint tartalmaz, amely megvédi a spermiumokat a károsodástól, növeli a mennyiségüket, és mozgékonyabbá is teszi őket. Az egyetlen hátránya, hogy a vizeletet nagyon büdössé teszi, de ez a kis kellemetlenség eltörpül csodálatos ereje mellett.

3. Dió
Eddig csak a bejglibe vagy a pozsonyi kiflibe töltve tudtad elképzelni a diót? Akkor jobb, ha tudod, hogy ez az ízletes csemege tele van omega-3 zsírsavakkal, amelyek úgy növelik a spermiumszámot és a szexuális aktivitást, hogy javítják a vérkeringést a nemi szervek irányába. Ezért azt ajánljuk, hogy a szokásos esti ráhangoló romantikus filmklub idejére chips vagy popcorn helyett tálalj magatoknak egy kis dióbelet.

2. Fokhagyma
A jellegzetes illatú, közkedvelt fűszernövény minden formájában feldobja az ételeinket, de hatásos egy sor egészségügyi probléma ellen is a megfázástól kezdve a szív- és érrendszeri betegségekig. És a sornak még nincs vége: a fokhagyma ugyanis nemcsak étkeink ízvilágát, de a pasink spermiumszámát is képes fokozni. Erre az a magyarázat, hogy a növény egy allicin nevű vegyületet tartalmaz, amely a vérkeringésünket, és így a szexuális aktivitásunkat is kiválóan serkenti. Ha pedig az tartana vissza, hogy nem szívesen lihegtek ilyenkor egymás arcába, találjátok fel magatokat, és válasszatok másik pozíciót.

1. Gojibogyó
Hallottatok már erről az érdekes, kínai gyümölcsről? Ha nem, épp itt az ideje, hogy megismerkedjetek csodálatos képességeivel. Ez a kis, piros színű termés erőteljes antioxidáns-tartalmának köszönhetően ugyanis serkenti a vérkeringést, felveszi a harcot a káros szabad gyökökkel szemben és a férfi nemzőszerveit optimális hőmérsékleten tartja. Sok orvos és természetgyógyász szerint a gojibogyó javítja leginkább az általános állóképességet, a hangulatot és a közérzetet, így hozzájárul az egészséges és boldog szexuális élethez. Az AskMen szakértői szerint a gojibogyó az első számú spermaturbozó étel, nálunk is megtaláljátok a bioboltokban és drogériákban!

Exit mobile version