Ezt minden nőnek meg kell tennie önmagáért

nlc | 2016. December 07.
Nincs a földön még egy olyan ember, aki annyit tehetne érted, mint te magad. Hányszor voltál már magad alatt? Hányszor jutottál arra a megállapításra, hogy csak magadra számíthatsz? Az élet tele van nehézségekkel és megoldandó problémákkal. Arra gondoltál már, hogy mi lenne, hogy úgy hajtanád esténként álomra a fejed, hogy sokat tettél önmagadért?

Amikor azt hiszed, hogy sínen van minden, adódhat úgy, hogy beüt valami embert próbáló helyzet. A továbbiak attól is függenek, hogyan kezeled azt az egyet. Ismered a mondást, hogy valaki bal lábbal kelt fel? Ne ez az, aminek nem szabad átadni a hangulatod. Inkább szedd rendbe az életed és gondold át, te mit tudsz tenni magadért. Hoztunk néhány ötletet, amelyek téged is hozzásegítenek, hogy úgy vészeld át a rohanó hétköznapokat, hogy kiegyensúlyozottá válj. A titok egyszerű: hozz ritmust az életedbe olyan időtöltésekkel, amelyek boldoggá tesznek téged.

Ami jól esik

Add meg a reggelnek, ami jól esik. Ha nem ébredsz könnyen, kényeztesd magad 5 perc visszaalvással. Ha a téli hangulatban egy forró kakaó ébreszt fel, csinálj magadnak minden reggel és idd meg nyugodtan, úgy, hogy közben érzed, hogy készülsz a napra és feltöltődsz. Ha a finom kávé a befutó, ne tagadd meg magadtól a kávéivás modoros szertartását. Ha esténként esik jól egy kis olvasás, szoríts ki naponta fél órát. Ha ezt a fürdőkádban teszed, még jól el is lazulsz közben. Ha megtalálod a számodra megfelelő időtöltést, engedd be a luxust, azt, hogy a mindennapjaid részévé váljon. Hogy ez nem is luxus? Tényleg nem az. Akkor miért nem csináltad eddig így?

Unalmas állandóan azt hallgatni, hogy mennyire fontos a mozgás, és hogy milyen jó hatással van a szervezetre, ám bármennyire is elcsépelt a tanács, ez az egyik legtöbbet nyújtó szokás, ami hozzásegíthet a kiegyensúlyozott hétköznapokhoz és ahhoz, hogy még jobban érezd magad a bőrödben. Ne gondolj egyből nagy dolgokra: egy séta vagy egy fél órás úszás is csodákat tesz. De bármilyen sportot választhatsz. A lényeg, hogy jól érezd magad, miután átmozgattad a testedet. Arról nem is beszélve, hogy ha ez tényleg a mindennapok részévé válik, még az alakodra is jó hatással lesz.

Többet ésszel!

Ne csak a testedet edzd, hanem az agyadról se feledkezz meg. Ha monoton a munkád vagy ha nem jelent kihívást, akkor feltétlenül keress olyan tevékenységet, amelyik frissen tartja a fejedet. Nagyobb szükséged van erre, mint gondolod. Ugyanis kiszakít a begubózásból. Ha adj’ Isten tanulni szeretnél, a legjobbat teszed magadért. Amellett, hogy az agyad gyors és naprakész lesz, új ismeretségek és lehetőségek is nyílnak a hobbid által.

Exit mobile version