Ezo

Működtesd hatékonyan a csakráidat, hogy kiegyensúlyozott életed legyen!

Sokat hallani mostanában a csakrákról, de vajon miért is töltenek be fontos szerepet az életünkben? Csakráink révén folyamatos összeköttetésben állunk másokkal, ami tudat alatt is hat ránk. Hogyan használhatók az önismeret és a tudatosság eszközeként?

Mik is a csakrák?

A csakrák energiaközpontok, amelyeknek harmonizálása hozzájárul a testi és lelki panaszaink csökkentéséhez. Mivel érzéseink és gondolataink hatnak a testünkre, az, hogy milyen módon viszonyulunk a világhoz, kihat csakráink működésére is.

Működtesd hatékonyan a csakráidat, hogy kiegyensúlyozott életed legyen!

A csakra szó jelentése nem véletlenül kerék, hiszen a csakráinkban az energia folyamatosan áramlik, és ennek a forgásnak köszönhetően biztosítják azt a friss és új energiát, ami életerőnk növeléséhez szükséges. Ha hosszú ideig tartunk magunkban negatív érzéseket vagy gondolatokat, akkor csakráink megtelnek sötét és sűrű energiával, ami megakasztja ezeknek a “kerekeknek” a forgását. Ez pedig olyan testi tünetekben nyilvánul meg, mint fáradtság, fásultság vagy kisebb-nagyobb betegségek.

A csakrák funkciói

Habár több száz csakránk van, általában a hét fő csakráról esik a legtöbbször szó. A két alsó csakrához, a gyökér- és a szexcsakrához a fizikai szükségleteink és ösztöneink kielégítése tartozik. Ezért ha tartósan a pénzügyi gondjainkon és a munkánkkal kapcsolatban aggódunk, alsó csakráink elzáródásának köszönhetően valószínűleg pénzügyi, munkahelyi gondokat fogunk életünkben megtapasztalni.

A harmadik, a köldök (vagy napfonat) csakrára a mentális kérdések vannak hatással. Ehhez a köldök mögött megtalálható csakrához tartozik a helyzetek és mások feletti kontroll, az akarat és a szenvedélyek irányítása.

A szívcsakra elérésével kezdődik meg testünkben a spirituális energiákra való ráhangolódás. Ha gondjaink vannak a kapcsolatok, a szeretet, a megbocsátás témakörében, a szívcsakra működése akadályokba ütközik.

Ha sűrűn fáj a torkunk, érdemes elgondolkozni azon, vajon mit nem merünk kimondani, kivel kellene hatékonyabban, tisztábban, őszintébben kommunikálnunk? Már maga a beszédtől való félelem is alul- vagy túlműködést vált ki a torokcsakrából.

A homlokcsakra, vagy más néven a harmadik szem az intuícióért, a tiszta érzékelésért és bizalomért felel. A hinduk szerint ez a csakra a lélek székhelye, ami a meditálásban is segít.
Végül pedig a koronacsakra az, amelyen keresztül a magasabb rendű világokat érzékeljük. Akiknek tiszta és nyitott a koronacsakrájuk, azok magas szinten és tisztán érzékelnek, és könnyen rá tudnak csatlakozni ezekre a spirituális energiákra, ami nagy fokú kreativitásban is megmutatkozik.

A csakrák megtisztítása

Mivel csakráink révén másokhoz is kötődünk, aki érzékenyebb, könnyen érezheti másoknak a nehézségeit. Ezért sokszor ha fáradtak, levertek vagyunk, érdemes csakráinkat megtisztítani, hogy az energia szabadon áramolhasson tovább testünkben.

A csakrák megtisztításához léteznek fizikai vagy meditatív módszerek is. A tisztítás jelentősége az, hogy a negatív gondolatok elengedésével a csakráink energiája növekszik. A csakrák megtisztítása hozzájárul érzéseink tudatosításához és gyógyításához, a pszichoszomatikus betegségek megelőzéséhez, valamint a harmonikusabb, kiegyensúlyozottabb élethez.

A tiszta csakrák a testi jóléten kívül hatnak az intuícióra is, ami nagyobb befogadást tesz lehetővé. A csakrákkal való foglalkozás további előnye a tudatosabb élet és a nagyobb önismeret, így aki tudatosságra törekszik, annak érdemes jobban elmélyedni a csakrák működésében.

Olvass még a csakrákról!

Gyógyítsd zenével a csakráidat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top