Ezért szeretjük a szülési szabadságról visszatérő Shakirát

Zoratti Adrienn | 2014. Február 04.
Rihannával közös, szexi videoklippel tért vissza a szülési szabadságról Shakira. A Buzzfeed összeállítása alapján mi is összeszedtük, miért szeretjük a csípőmozgásáról elhíresült szexi kolumbiai énekesnőt.

1. Az énekesnő teljes neve, Shakira Isabel Mebarak Ripoll. Szüleinek ezúton gratulálunk, ami a névválasztást illeti, hisz az arab eredetű Shakira szó jelentése méltóságteljes, kecses, könnyed.

 

2. A mai napig rá lehet bukkanni vicces videókra, amik még a nappaliban énekelgető, karrier előtti időkből származnak.

3. A Pies Descalzos volt a harmadik albuma, ami meghozta neki a sikert Latin-Amerikában.

4. Az egykori argentin elnök fiának, a jóképű Antonio de la Ruának volt a menyasszonya.

5. Apósjelöltjének lemondásával szinte egy időben dobta piacra Underneath Your Clothes című klipjét, amiben az elnökcsemete is szerepelt. Az argentin rajongók körében hatalmas sikert aratott ezzel a húzásával.

6. Shakira nemcsak gyönyörű, de még okos is: anyanyelvén kívül folyékonyan beszél angolul, portugálul, olaszul és egy picit arabul és franciául is tud..

 

7. Ritka, hogy valakinek szinte mindegyik hajszín jól álljon. Na, Shakira pont egy ilyen fehér holló.

8. Donde Estan los Landrones? (Hol vannak a tolvajok? – a szerk.) című albuma az után kapta ezt a címet, hogy az énekesnő bőröndjét, benne az album összes dalával együtt ellopták.

9. Libanoni nagymamájának köszönhetjük a híressé vált csípőmozgást: a nagyi tanította meg ugyanis az énekesnőt a hastáncra.

10. A magabiztossága figyelemreméltó: „Úgy gondolom, az agyam a testem legszebb része” – nyilatkozta egyszer Shakira, aki mellesleg nem tévedett nagyot, hisz 140-es IQ-ja kiemelkedőnek számít.

11. Nagy rajongója Bollywoodnak, a hindi nyelvű filmgyártás fellegvárának és az indiai zenének is.

12. 2010-ben az ENSZ kitüntette a gyermekek megsegítéséért végzett munkája miatt.

13. Számos zenei elismerést kapott: 28 Billboard Latin Zenei díj, 5 MTV VMA díj, 2 Grammy-díj, 8 Latin Grammy-díj, 7 Billboard Zenei díj tulajdonosa és egyszer még Golden Globe-díjra is jelölték.

14. Duettezett már Beyoncé-val…

 

Alejandro Sanzzal

…és Rihannával is…

…és mindegyiktől leesett az állunk.

15. Gyakran oszt meg családi fotókat rajongóival. Nemcsak a férje, Gerard Piqué  piszok jóképű, de kisfiuk, Milan is szupercuki.

Exit mobile version