Jég- és fényevők: 10 különös sztárdiéta

Snír Júlia – Balázs Enikő | 2014. Február 19.
A hollywoodi hírességek többnyire bármit megtennének alakjuk és fiatalságuk megőrzéséért. Esetenként a legfurcsább és legőrültebb diétákkal és módszerekkel próbálják formába hozni testüket, megszállottságuk pedig nem ismer határokat.

Catherine Zeta-Jones: Walesből hozatja a levegőt

Levegővel fiatalodik Catherine Zeta-Jones. A színésznő szülőhazájából, Walesből hozatja a friss, vidéki levegővel “teli” palackokat az Egyesült Államokba. Zeta-Jones beismerte, hogy mániás depresszióval küzd, és a friss levegő inhalálásától várja testének és lelkének megújulását, nem beszélve arról, hogy szülőhazáját ezáltal közelibbnek érzi magához. 1 palack átszámítva 5500 forintjába kerül a színésznőnek.


Fergie: Bioalmaecetet iszik

Erről már hallottál? Kristen Stewart fogyikarkötőben hisz!

A The Black Eyed Peas vagány énekesnője minden egyes étkezés után két kanál bioalmaecetet fogyaszt, mivel állítása szerint jót tesz a gyomrának és az emésztésének. Ezt a “finomságot” nem más, mint edzője ajánlotta neki, aki meggyőzte arról is, hogy a reggeli egy pohárka borecet eltávolítja a zsírt a belekből, és javítja a tápanyag felszívódását, így nem lesz késztetése túlenni magát.


Jennifer Lopez: Grépfrútolajat inhalál

A latin-amerikai szépség csodás alakjának megőrzéséért a grépfrútolaj inhalálását preferálja. A színész-énekesnő hisz abban, hogy ez segít neki a fogyásban. Az eszencia hatásáról tanulmányok is születtek, melyek szerint az állatokon alkalmazott grépfrútos aromaterápia után a jószágok kevésbé  éhesek, így hamarabb lefogynak.


Victoria Beckham: Fagyasztott gyümölcsöket rágcsál

A volt Spice Girls híres énekesnője mindig is ismert volt drasztikus fogyási módszereiről. David Beckham felesége képes ellenállni, ha megkíván egy kis fagylaltot vagy egy őrületesen finom desszertet: fagyasztott szőlőszemeket és bogyós gyümölcsöket rágcsál. Ennek köszönheti hatvan centis derékbőségét. Ha egy millimétert mégis magára szed, nagyobb sanyargatásba kezd: egész nap mentateát iszik.


Demi Moore: Piócaterápia

A színésznő egy régi módszerhez nyúlt, amely segít alakja megtartásában és a fogyásban: piócaterápiát alkalmaz. Testére kis vérszívókat helyeztet, ezek tapadókorongjaikkal a bőrén sebet ejtenek, és élősködő életmódjuk révén szívják magukba az emberi vért. A parazitákat eddig keringési zavarokra, magas lázra használták, de úgy tűnik, a piócák nyálában található hatóanyagok miatt a színésznő kiválóan alkalmazza fogyásra is.


Reese Witherspoon: Bébiétel-diéta

A háromszoros anyuka úgy táplálkozik, mint a kisbabák, hiszen leggyakrabban bébiételeket és kásákat fogyaszt. Reese hisz ebben a módszerben, mivel szerinte a pépek javítják az anyagcserét és az emésztést. Azért nem kell félnünk: néhanapján halat és csirkét is eszik.


Halle Berry: Kávéval radírozza le a testét

A hollywoodi színésznő minden nap őrölt kávészemekkel radírozza testét. Ezzel a módszerrel javítja vérkeringését és tisztítja a bőrét. Nem utolsó szempont az, hogy amellett, hogy frissen illatozik, szerinte a narancsbőr ellen is kiváló.


Nicole Kidman – mézes szőlőszemeket nassol

Az ausztrál színésznő is mindig küzd a kísértéssel, de jó receptje van ennek legyőzésére. Nicole az édességek és csokihegyek helyett nem mással, mint mézes szőlőszemekkel nassol, amiket egy zeller szárára húz rá. Kinézetre jó, de vajon finom is?


Michelle Pfeiffer: Fényevő volt

A színésznő pályafutása kezdetén elkötelezett híve volt a fényevők társaságának, akik élelem és folyadék helyett levegőt, napsütést szívnak magukba. Ezzel az életstílussal nemcsak energiát spórol az ember, hanem időt is, hiszen nem kell főzni – vallotta akkor. Szerencsére hamar észhez tért, és inkább Hollywoodban lett befutott színésznő, aki jelenleg nem fogyaszt sem húst, sem tejtermékeket.


Jennifer Love Hewitt: Jégdiéta

“Kicsit talán riasztónak hangzik, de nekem bevált ez a módszer. Csakis csirkét eszem, megfőzve, párolva, bőr nélkül, és este-napközben megiszom annyi pohár jeges vizet, amennyit csak tudok. Így sikerült egyik évben a Golden Globe-díjátadó előtt három nappal leadnom 4 kilót!” – nyilatkozta anno Jennifer a Star magazinnak. Szakemberek egyáltalán nem ajánlják ezt a diétát, mivel hamar visszaszaladnak a pluszkilók.

 
Mégis mit mond ezekre a finoman szólva is furcsa szokásokra a szakértő? Megkértük Rubint Rékát, hogy segítsen eligazodni a megannyi őrületes módszer között.

“A szélsőségekben megnyilvánuló étrendek a divatdiéták közé sorolandók” – kezdi Réka, aki hozzáteszi, hogy ezek egyik alapvető közös jellemzője, hogy csak meghatározott időre szólnak, vagyis ha elértük a célunkat, a diéta lezárul. “A gyors eredmény azonban sosem kifizetődő, a szervezetünk látja kárát” – folytatja, majd leszögezi: életmódváltás nélkül nincs tartós eredmény! “Mindig újabb és újabb őrület jelenik meg, éppen azért, mert egyik sem állja meg a helyét. Az egészséges és változatos táplálkozás egyik divatdiétával sem helyettesíthető. A szélsőséges étrend az anyagcsere felborulását okozhatja, ami a vércukorszintre, inzulintermelésre, a fogyás-hízás folyamatára is hatással van. Ezt megelőzni kiegyensúlyozott táplálkozással, mértékletes szénhidrátfogyasztással és hozzáadott cukortól mentes étrenddel lehetséges.”

Réka szerint a fő probléma és a divatdiéták hatástalansága abban rejlik, hogy a diéta lezárásával a fogyókúrázó visszatért az eredeti étrendjéhez, így a szervezet mindent magához vesz, amiből addig hiánya volt, tartalékolja a tápanyagokat, éppen ezért általában nagyobb mértékű hízás következik be.  “A többszöri sikertelen próbálkozás az esetek 90 százalékában lelki problémákhoz vezet, melyet nemcsak az egyén, de a közvetlen környezet is megszenvedhet. A kiegyensúlyozott, tudatos, következetes táplálkozás és a rendszeres testmozgás lehetővé teszi, hogy olyan testben és olyan egészségi állapotban élj, amelyben élni szeretnél! Testedzéssel is elérhető a boldogsághormon termelésének fokozása, nem csak csokival” – vallja Réka,  aki azt tanácsolja a fogyni vágyóknak, járnak nyitott szemmel, és ne dőljenek be a csalogató, hívószavaknak. “A nem megfelelő módszer kipróbálása nem adja meg a korábban ígért eredményt, ez a kudarc  pedig rombolja az önbecsülésedet, pedig nem te vagy a hibás, hanem a kiválasztott módszer!”

Exit mobile version