12 tény, amit nem tudtál Andrew Lincoln színészről

Baranyai Enikő | Fotózta: Europress/Profimedia | 2014. Március 01.
Tudod, ő volt a táblás pasi az Igazából szerelem című moziban! De nemcsak ezért érdemes emlékezni Andrew Lincoln brit színészre, aki immár negyedik évada az egyik legsikeresebb sorozat, a The Walking Dead főszereplője.

1. Az eredeti neve nem Andrew Lincoln – és lássuk be, túlságosan jól is cseng ez a név. Andrew James Clutterbuck szerepel a születési anyakönyvi kivonatában. Azért választott később művésznevet, mert úgy érezte, hogy a Clutterbuck úgy hangzik, mintha Charles Dickens egyik regényének főhőse lenne.

 

Mi az a Walking Dead, és miért nézik annyian? – nagy Walking Dead ábécé

2. Kollégái szerint Lincoln fantasztikus szakács.Rendszeresen áthívja magához a kollégáit vacsorára, Steven Yeun szerint – aki Glenn-t alakítja a The Walking Dead sorozatban – Lincoln specialitása a bolognai spagetti. 


3.
A középiskolában bekerült a rögbicsapatba, azonban még érettségi előtt választania kellett a sport és a színjátszás között. A színészkedés mellett döntött, elmondása szerint a sportnak köszönhetően könnyebben tudott ismerkedni a lányokkal, de a színjátszást érezte a hivatásának.

4. 1994-ben debütált a képernyőn, méghozzá a Drop the Dead Donkey című sorozat egyik epizódjában tűnt fel. A sitcom hat évadot élt meg az Egyesült Királyságban.


5.
“Két és fél órán keresztül képtelen voltam elaludni, miután leforgattuk a The Walking Dead harmadik évadának azt a jelenetét, amikor le kell vágnom egy fejszével Scott Wilson (ő alakítja, Hershelt) lábát” – mondta egy interjúban.


6. Jon Berthal
(ő alakítja Shane-t a sorozatban) Lincoln egyik legközelebbi barátja. A sorozat meghallgatásán találkoztak, és a készítők azonnal tudták, hogy remekül fognak együttműködni a képernyőn.


7.
Az Egyesült Királyságban számos televízióban és rádióban futó reklámnak kölcsönzi a hangját, de saját bevallása szerint nagyon szeret narrátor lenni dokumentumfilmeknél.

8. Tökéletes déli akcentussal hallhatjuk angolul beszélni a The Walking Deadben, pedig 1973-ban Londonban született, és ott is tanult.

9. Idén eddig kétszer nyert díjat Rick Grimes megformálásért. A People’s Choice díjátadón a kedvenc tévés antihős díját nyerte el, míg a TV Guide díjátadóján a kedvenc színész díjat zsebelhette be.


10.
Szoros barátságot ápol Gwyneth Paltrow színésznővel, és férjével Chris Martin zenésszel. Martin és Paltrow lánya, Apple volt a koszorúslány Lincoln esküvőjén 2006-ban. A színész, Gael Andersont vette feleségül, két gyermekük van, Arthur és Matilda.

11. Elmondása szerint egyáltalán nincs szüksége edzőre ahhoz, hogy formában maradjon. “Pénteken 18 órát dolgoztam. Reggel 5:45-kor már a forgatáson voltam, és éjfél előtt fél órával értem haza a családomhoz. Sokszor magas páratartalomban, nagy hőségben forgatunk, ráadásul egy egész zombihorda gondoskodik arról, hogy formában legyek, szóval nincs szükségem flancos edzőre” – mondta egy interjúban.


12.
2003-ban lett igazán ismert az Egyesült Államokban, miután szerepelt az Igazából szerelem című moziban. És amire már mindenki emlékszik: ő volt a pasi a táblával.

Exit mobile version