65 éves lett Patrick Duffy! – 10 dolog, amiért nem felejtjük Bobbyként

Csízi Ágnes | 2014. Március 17.
Március 17-én ünnepli 65. születésnapját a Dallas Bobbyja, vagyis Patrick Duffy színész. Íme 10 ok, amiért szívesen ünnepeljük őt!

1. A frizurája
Nagy talány volt mindig is Bobby haja. Hogy van az ott a fején? Ez egy komolyan főnözött dolog vagy felkel reggel, és ilyen? Göndör is, de mégsem, és ad valami nagyon tisztességes, lego-ember-sármot Bobbynak.


2. A bátorsága
Bobby mindig kiállt az igazságért, ettől láttuk gyerekként olyan iszonyatosan hősiesnek. Bobby azért mégiscsak Bobby…

3. Az ügyeletes jófiúsága
“Te Jockys vagy Bobbys vagy?” – kérdeztük egymástól 25 évvel ezelőtt. Bobby alapvetően jófiú-szépfiú imidzse dramaturgiailag remekül kiegészítette a gonosz bátyját, illetve pompásan kihangsúlyozta annak rosszfiú-funkcióját (nyilván ez is volt a cél). Még akkor is, ha amúgy idegesítő volt, hogy mindig mindenkinek jót akart, és mindig remek kompromisszumokat kötött a család és a világbéke érdekében.

4. A szelídsége
Na jó, volt, hogy leütött valakit, de azért Bobby egy áldott jó természetű ember volt, lássuk be. Mindig ki akart békíteni mindenkit, még akkor is olajágat tartott a kezében, amikor más már régen kitagadta volna a helyében Jockey-t. Csodálkozunk, hogy nem avatták még szentté a rajongók.

5. A hűsége
Bobby a tenyerén hordozta Pamelát. Ők voltak a mintaházaspár, talán nem is veszekedtek, legalábbis nem emlékszünk ilyesmire. Vagy lehet, hogy ő is megcsalta Pamelát, nem csak a Jockey lépett félre? Mindegy, még ha meg is tette, az biztos, hogy csak valami véletlen lehetett, mert előttünk mindig az van, hogy ő a feleségének még álmában is a kezét fogta.

6. A teste
Akkor mindig nagyon szerettük, mikor a southforki medencében feszített azzal a kisportolt, izmos testével. Kifejezetten esztétikus volt, ebbe nem lehet belekötni. Talán csak a rettenetes fürdőnadrágokba.

7. Az udvariassága
Bobby nagyon jól nevelt volt, udvarias és előzékeny. Sokak szerint ez már a balekság határát súrolta, de hogy illemtanból ötöst kapott volna, az biztos. (Egyébként jártak a Ewing-fiúk iskolába, vagy csak úgy fúrtak maguktól?)

8. A feltámadása
Ismertünk előtte bárkit, akit annyira imádtak a nézők, hogy feltámadt? Nem, ugye? Naugye!

9. A tekintete
Mindig olyan volt a tekintete, mint valami ázott nyúlé. Ez egyébként nem vall túl gazdag színészi játékra, de éppen ettől volt vicces.

10. Az elszántsága
Állandóan volt valami ötlete, amikor kiszúrtak vele. Mindig képes volt megrázni magát és továbblépni. Ő volt az igazi szuperhős.

Exit mobile version