Vajúdás élőben: megszületett Viktória hercegnő második gyereke

nlc | 2016. Március 03.
Tegnap este megszülte második gyerekét a Viktória svéd trónörökösnő, mindezt a hercegnő férje, Dániel herceg jelentette be az alattvalóknak.

Megszakították adásaikat a svéd televíziók és rádiók, amikor kiderült, Viktória trónörökösnő vajúdik, így “élőben” izgulhattak a svédek leendő királynőjükért. A hercegnő első gyermekét, Estelle-t is a stockholmi Karolinska Hospitalban hozta világra, most is itt gyűlt össze a sajtó várva a híreket.

Amúgy nem meglepő, hogy ilyen figyelem övezte a szülést, hiszen Viktória hercegnő második terhessége alatt még az is hírnek számított, amikor kettőt rúgott a baba:

A kisfiú végül tegnap este 20.28 perckor született meg. Másfél órával később Dániel herceg jelentette be a jó hírt, hogy baba és mama is jól vannak, továbbá hogy a kis hercegnek egyelőre nincsen neve.

Svédországban az elsőszülött a trónörökös, és bár a baba kisfiú, nem előzi meg nővérét, mindenki kedvencét, Estelle hercegnőt, így ő a harmadik a trónra várók sorában.

“Azt kértük, négy évvel ezelőtt, hogy tartsák tiszteletben a lányunk születését, és hagyjanak nekünk teret a magánéletre, amit meg is kaptunk. Hatalmas köszönet ezért” – mondta Daniel herceg, aki most is reméli, hogy hasonlóan bánnak majd velük.

Ma egyébként Svédország-szerte órákon át zúgnak majd a harangok, s a herceget a hadsereg ágyúlövésekkel, az alattvalók pedig utcabálokkal köszöntik. XVI. Károly Gusztávnak alkotmányos kötelezettsége, hogy hivatalosan is tájékoztassa kormányát a királyi család új tagjának világrajöveteléről, ezért a kabinet ma 11 órakor összeül a palotában. Ezt követően 12.15-kor a palota hatalmas kápolnájában Te Deumot mutatnak be a királyi család, a kormány, a diplomáciai testület és az egyházak képviselőinek jelenlétében.

Viktória hercegnő húga a közösségi oldalon gratulált:

Exit mobile version