Lagzi Lajcsi fogva tartásáért küzdött az ügyésznő

nlc | 2016. Április 23.
Az utolsó pillanatban is azt akarta az ügyésznő, hogy Lagzi Lajcsi 125 börtönben töltött nap után se szabadulhasson a rácsok mögül.

 

Lagzi Lajcsi könyvben meséli el a vele történteket. Korábban már megtudtuk, hogy pénzzel is le akarták húzni börtönben, ráadásul arról is vallott Bochkor Gáborék reggeli rádióműsorában, hogy meg akarták félemlíteni, ő azonban keményen állta a sarat. Így volt ez a börtönben is, ahonnan még 125 rácsok mögött töltött nap után sem akarták kiengedni – írja a Blikk.

“Január 17-én aztán indítvány érkezett az ügyészségtől, miszerint kérik a további fogva tartásomat. Ekkor már tűkön ültem, hiszen október 24-én rendelték el a három hónapos előzetes letartóztatást, tehát tudtam, hogy közeleg az időpont, amikor ismét döntenek a hatalmasságok a sorsomról. Azt éreztem, hogy véget kell érnie ennek a rémálomnak, 125 napot már elvettek az életemből, többet csak nem akarnak, nem mernek, de azt nem gondoltam volna, hogy az ügyésznő szeretne továbbra is rácsok mögött tartani, és ezért minden követ meg is mozgat majd. (…) Szóval megjött az indítvány, amire a vezető ügyvédem, dr. Borza János – aki korábban megyei főügyész volt – azonnal reagált. Rögtön tudta, hogy ezt nem szabad észrevétlenül hagyni, még mielőtt a bírónő meghozza a döntését, azonnal meg kell támadni ezt az indítványt!” – írja a korábban külföldön lazító Lagzi Lajcsi az Elfújom az igazságot című könyvében, amit ma a Könyvfesztiválon dedikál 15 és 16 óra között. 

Exit mobile version