Félelmetes a 40 kilós Jennifer Aniston – nézd meg a csontsovány sztárokat

nlc | 2016. Május 02.
Jennifer Aniston, Jennifer Lopez és Sandra Bullock csak három azok közül a sztárok közül, akiknek csontsovány képeivel az anorexia veszélyeire hívják fel a figyelmet.

Még januárban egy verseny keretében az azóta megszűnt worth1000 és a Freaking News Photoshop-versenyt hirdetett, amelynek keretében a sztárokat csontsoványra változtatták.

Jennifer Aniston az egyik, akit most megnézhetsz 40 kilósan (bár ez a szám csak hozzávetőleges). Annak idején a színésznő elmondta, hogy a Jóbarátok forgatása alatt komoly étkezési zavarokkal küzdött, de bár odafigyel a súlyára, már közel sem nevezhető betegesnek a viselkedése.

Mivel korábban egy tanulmány azt bizonyította, hogy a hírességek megszállott fogyókúra-mániájának következménye a manapság ütemesen növekvő anorexiások száma, a mostani kampány éppen erre a betegségre szeretné felhívni a figyelmet. Mégpedig híres nőkkel. Köztük a sokszor túl soványnak mondott Sarah Jessica Parkerrel.

Sarah Jessica Parker

Jennifer Lopez rémisztő fotója talán felnyitja a szemét a betegeknek, akik közül sokan már nem is látják objektíven önmagukat, de másokat sem.

“Manapság már a »jaj, de lefogytál« üdvözlésképpen egy igazi bóknak számít, míg régebben inkább aggodalommal töltötte el az embereket” – írja a már fent említett Queen Mary Egyetem tanulmánya, amely szerint a híres nők fogyását hirdető kampányok rengeteget ártanak. Talán a sokkoló képek ellenkező hatást váltanak majd ki.

Ott van például Beyoncé, akinek a vonzereje éppen a telt idomaiban rejlik, És akinek a rajongói kiakadnak, ha soványra retusálják az énekesnőt.

Halle Berry remek alakjáról sokat lehet hallani, de sosem vitte túlzásba a diétázást, helyette inkább sportol.

Katie Holmes étkezési zavarai összefüggésben álltak a rossz házasságával, és bár akkor nem ismerte be, de oda kellett figyelnie, hogy ne koplaltassa magát.

Angelina Jolie beteges soványsága már régóta téma, és sajnos a Photoshoppal készült kép nem áll olyan messze a valóságtól.

Ahogyan Keira Knightley is a sovány sztárok közé tartozik, de ahogy ő mondta: csak derékig hiheti róla bárki, hogy szándékosan éhezteti magát, mert amúgy egészségesen gömbölyű deréktől lefelé. “Talán, ha telt keblem lenne, senki sem tartana betegesen soványnak” – magyarázta egyszer a színésznő.

Madonna a másik véglet, ő nem koplal, hanem az edzést viszi túlzásba, mert azt mondja, csak így bírja a koncerteket.

Katy Perry viszont sosem éheztette magát.

Rihanna anorexiásra photoshopolt fotója sem vonzó látvány.

Sandra Bullock ugyan vékonydongájú, de állítása szerint nem koplal, és még csak speciális diétát sem követ.

Scarlett Johannsont fel sem ismernénk csontsoványan.

Charlize Theron sem lenne az a szexszimbólum betegesen soványan.

 

Exit mobile version