Ki lesznek pattintva és viccesek is lesznek az új Baywatch szereplői

TóCsa | 2016. Július 18.
2017 legnagyobb mókájának tűnik a Baywatch mozifilmváltozata, ami a tévésorozattal ellentétben nemcsak csinos bikinis csajokat és izmos fürdőruhás pasikat ad a világnak, hanem leginkább a humorával szeretne hódítani. Persze ettől még teli lesz gyönyörű emberekkel. Minden, amit tudni szeretnél a Baywatch-filmről.

Az 1989-től futó és a kilencvenes éveket abszolút domináló Baywatch olyan kultúrtörténeti remekmű, aminek nemcsak David Hasselhoff mellkasszőrzetének lenyűgöző látványát, Pamela Anderson és Erika Eleniak korszakalkotó bájait és a tűzpiros vízimentős fürdőruhát köszönhetjük, hanem magát a felszabadító tudást is, hogy legyen egy tévésorozat bármennyire gagyi, ha teli van sok hiányosan öltözött, gyönyörű emberrel, akkor a nézők sokáig kitartanak mellette.

Amikor 2012-ben a Paramount stúdiónál elhatározták, hogy mozifilmváltozatot készülnek csinálni belőle, még nem teljesen volt világos, hogy ennek mi értelme van: a homokban lassítva futó csinos fiúkért/lányokért még nem fognak nagy tömegek sorban állni a mozipénztáraknál. A kép akkor tisztult ki kissé, amikor 2014-ben bejelentették, hogy Dwayne Johnsont szerződtetik Mitch Buchannon (Hasselhoff legendás karaktere) legendás szerepére, ő pedig nem sokkal később kifejtette, hogy egyáltalán nem ragaszkodnak a sorozat stílusához, sőt kifejezetten az a céljuk, hogy viccet csináljanak belőle.

Az új Baywatch-lányok

Baywatch David Hasselhoff és Pamela Anderson nélkül?

A szemük előtt lebegő célt a Starsky & Hutch, valamint a 21 Jump Street című tévésorozatok moziváltozatai jelentették, amelyek ugyan nem voltak paródiák, mégis viccet csináltak az eredeti sztorielemekből és karakterekből, ráadásul mindezt hatalmas sikerrel tették. A 21 Jump Streetnek azóta már folytatása is készült, sőt a harmadik rész is a láthatárra került, ami azt jelzi, hogy van igény a klasszikus, de mára már kissé ócskának tartott szériák kinevetésén alapuló mozifilmekre. Azt sokáig nem lehetett tudni, hogy az eredeti színészek közül lesznek-e visszatérők, azonban David Hasselhoff viszonylag korán debütált az Instagramon egy Dwayne Johnsonnal – aki idén Hollywood legjobban fizetett színészévé avanzsált – közös fotóval.

Dwayne Johnson és David Hasselhoff

Nála keményebb diónak bizonyult Pamela Anderson – Hasselhoffról köztudott, hogy állandó pénzszűkében van, és megfelelő fizuért szinte bármiben részt vesz –, aki a remake bejelentésekor kifejtette, hogy elege van abból, hogy Hollywood folyton a régi dolgokat csinálja meg újra ahelyett, hogy valami újban gondolkodnának. A mondatai után jó néhány rajongó szája görbült szomorú szmájlira, ugyanis Andersonon még ma is tökéletesen állna az a piros vízimentős fürdőruha. Nem tudni, hogy Dwayne Johnson sármja, vagy egy masszívabb utalás vette-e rá a véleményváltoztatásra, de tavasszal már szent volt a béke, és egy Instagram-fotóból az is kiderült, hogy ő is szerepel majd a jövő évi bemutatásra készülő filmben.

Dwayne Johnson az új Baywatch-filmben

Az Insta-film

Apropó, Instagram. A Baywatch-film ugyan csak jövő májusban kerül mozikba, de már akkora hírharsona van körülötte, mintha a kanyarban lenne a premier. Nem mintha a Paramount stúdió olyan sokat költött volna marketingre, hiszen még az első előzetes sem jelent meg. Viszont a főszerepre azt a Dwayne Johnsont szerezték meg, aki ötvenmillió Instagram-követőjével egymaga megfelel egy nemzetközi PR-ügynökség teljes munkakapacitásának, és ha ő bármit kitesz az Instájára, abból bizony hír lesz.

Nem tudom, hogy a Baywatch lesz-e az első mozifilm, aminek a kampánya főképp az Instagramra épül, de az biztos, hogy mindenképp forradalmi, amit véghezvittek. A Szikla szinte minden új szereplőtársát az oldalán jelentette be egy közös képpel vagy videóval (ezekből a legemlékezetesebb az volt, melyben a C. J. Parkert alakító Kelly Rohrbachot egy lassítva futós videóban lökte ki röhögve a képből), és szinte minden infó, amit tudunk a filmről, az Instagramról származik.

A sztori

A vígjátékvonalat nemcsak a filmből kikerülő első fotók jelzik, melyeken mindig elesik valaki, hanem az is, hogy rendezőnek azt a Seth Gordont szerződtették, akinek a Förtelmes főnökök című vígjátéka hazánkban is kultstátusznak örvend. A történet arról szól, hogy a veterán vízimentő Mitch Buchannon mellé érkezik egy nagyarcú újonc is, az olimpiai atléta Matt Brody (Zac Efron alakításában, a figurát eredetileg David Charvet alakította), és ők ketten egyáltalán nem találják meg a közös hangot, sőt egyfolytában rivalizálnak egymással.

Amikor kiderül, hogy a part békéjét egy ronda gazdasági összeesküvés fenyegeti, csak ők ketten menthetik meg a paradicsomi állapotokat, ám ehhez össze kell fogniuk. Izgalmas tény, hogy a főgonosz szerepét eredetileg férfi színészre írták, ám miután a rendező találkozott a Bollywoodban szupersztárnak számító, és a világ leggyönyörűbb hajkoronájának tulajdonosaként is ismert Priyanka Choprával, azonnal átíratta a szerepet színésznőre. A legtöbb klasszikus karakter visszatér a sorozatban, lesz szerelmi szál is, és sok-sok akció – alig várjuk a fuldoklók kimentéséhez lassítva futó C. J. Parkert –, meg persze rengeteg röhögés, így könnyen lehet, hogy a Baywatch lesz 2017 legbulisabb filmje.

A régi és az új szereplőgárda

Az összehasonlítás kedvéért bemutatjuk a régi és az új szereplőgárdát, szigorúan egymás mellé állítva őket.

Mitch Buchannon (David Hasselhoff – Dwayne Johnson)

 

C. J. Parker (Pamela Anderson – Kelly Rohrbach)

 

Matt Brody (David Charvet – Zac Efron)

 

Summer Quinn (Nicole Eggert – Alexandra Daddario)

 

Stephanie Holden (Alexandra Paul – Ilfenesh Hadera)

 

Victoria Leeds (Priyanka Chopra)

Exit mobile version